Sararan perdeleri kar beyaz yapan yöntem! 1 kaşık yetiyor

Yemek kokusu, doğalgaz ısısı, sigara dumanı, pis hava derken tüm bunlardan perdeler de nasibini alıyor ve hızlı sararıyor. Özellikle kışın sararan perdelere çözüm arayanlara birkaç doğal yöntem derledik. Kar beyazı perdelerinizin olmasını istiyorsanız tek çözüm perdeleri sık sık yıkamak değil. İşte 1 kaşıkla gelen perde temizliği...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sararan perdeler evin oturma odasında ya da salonunda kötü bir pürüzdür. Çeşitli kokulara ve ısıya maruz kalan perdeler çabuk sararır sık yıkandığında ise yıpranır. Bu yüzden perdeleri kar beyaz yapan birkaç püf noktası bulunuyor. Hatta bu yöntemlerle perdenizi ütülemeye de gerek yok.

Hızlı öğreneceğiniz ve uygularken zorlanmayacağınız bu yöntemler adeta iş yükünüzü hafifletecek. İşte eskiden perdeleri kar beyaz yapan geleneksel yöntemler...

KAR BEYAZ PERDELERİN SIRRI

Tuz en iyi çözelti besinidir. Hem vücudun hem de temizlik sırasında eşyaların ihtiyacı var. Yıkanmaya eklenen bir yemek kaşığı tuz tüllerin yapısını koruduğu gibi renklerini de açar. Daha parlak ve canlı görünmesini destekler.

Soda tozu ve karbonatta perdelerin kar beyazı olmasını sağlar. Yıkanma aşaması bittikten sonra en zor kısım ise tüllerin ütü gerektirmeden yıkanmasıdır. Bu yüzden yüksek ısıyla yıkanmamalı.

Tüller el de yıkama moduyla yıkandıktan sonra makineden çıkarılır çıkarılmaz asılmalı. Bekletilen tül hem kırışır hem de hasar alır.