O meyvenin kabukları sarı dişleri beyazlatıyor

Dişlerdeki renkliliği özellikle birçoğunda görülen sarı dişleri kimse sevmez. Diş renklerinin sebepleri farklı olabilir. Dişte sarı lekeler genellikle koyu renkli yiyecek veya içecekleri yemek ve içmekten kaynaklanır. Kahverengi diş renginin sebebi ise sigara içmektir. Gri diş renk değişikliği, dişinizin içindeki sinirin öldüğü anlamına gelebilir. Sararan dişleri beyazlatmak için çok para harcamanıza gerek yok. Bir meyvenin kabuğundan faydalanabilirsiniz. İşte dişi beyazlatan meyve kabuğu...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Diş lekelerinin rengi sebepleri ele veriyor. Sarı dişler yiyecekler ve içecekleri ifade ederken gri renkteki dişler sinirlerde sorun olduğu anlamına geliyor. Bazı hastalıklar ve ilaçlar da diş renklerini değiştiriyor. Sararan dişler için birkaç çözüm yolu var. Fakat bunun için en sağlıklısı doğal yöntemler. Sarı dişleri muzun kabuğuyla beyazlatabilirsiniz.

Muz veya portakal kabuğunun iç kısmı ile dişlerinizi ovmak sarı rengin azalmasına yardımcı olacaktır. Bu kabuklar magnezyum, manganez ve potasyum açısından zengindir ve diş minenizi yeniden beslemeye yardımcı olur, böylece onları beyaz ve parlak tutar.

RENKLERE GÖRE DİŞ SORUNLARI

Sarı diş: Genellikle koyu renkli yiyecek veya içecekleri yemek ve içmekten kaynaklanır. Ayrıca ağız hijyeninizi geliştirmeniz gerektiği anlamına da gelebilir .

Kahverengi diş: Sigara içmenin veya tütün çiğnemenin bir sonucudur. Dişlerinizde kahverengi lekeler ve çukurlaşmalar (küçük delikler) varsa, muhtemelen tedavi edilmemiş diş çürüğünüz var demektir.

Mor diş: Çok fazla kırmızı şarap tüketen insanlarda görülür.

Gri diş: Dişinizin içindeki sinirin öldüğü anlamına gelebilir. Diş travması buna neden olabilir.

Dişlerinizdeki beyaz benekler diş florozuna işaret edebilir. Bu, dişleriniz gelişirken çocukluk döneminde yüksek düzeyde florür tükettiğiniz anlamına gelir.

Dişlerinizdeki siyah noktalar tipik olarak şiddetli çürüme alanlarını gösterir.

Ayak kokusu için böyle duş alın! Ayaktaki bakterileri öldürüyor