Şanlıurfa ağzı açık yemeği tarifi

Şanlıurfa ağzı açık yemeği hamur işinden yapılan bir çeşittir. Görünümü fındık lahmacunu andırsa da ağzı açık tarifi lahmacundan farklıdır. Zengin yemek çeşidiyle ünlenen Şanlıurfa'nın ağzı açık yemeğinin yapılışı haberimizde...

Şanlıurfa denilince herkesin aklına ilk gelen birbirinden farklı ve lezzetli yemekleri oluyor. Peki, ağzı açık yemeğini hiç tattınız mı? Özellikle hamur işi sevenlerin hayır diyemeyeceği ağzı açık yemeği Urfa'da kıymayla yapılan ve yağda kızartılan bir çeşittir. Ortasında kıyma harcı, etrafında ağza dağılan ekmeği ile iştah kabartan ağzı açık tarifini mutlaka tarif defterinize eklemelisiniz. İşte Şanlıurfa ağzı açık yemeği tarifi ve malzemeleri...

AĞZI AÇIK MALZEMELER

1 kg un

Yarım çay bardağı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

Limonun suyu ya da iki kaşık sirke

Harcı için:

1 kg yağsız, çifte çekilmiş kıyma

2 orta boy soğan rendesi

2 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karışık baharat

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı sadeyağ

Tuz

AĞZI AÇIK TARİFİ

Undan bir tabak ayrılarak geri kalanı bir tepsiye boşaltın. Ortasını açarak biraz tuz, yarım limonun suyu (yahut iki kaşık sirke) ve biraz su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.

Küçük bir tabağa biraz yağ koyun, elinizi batırarak hamuru yağla yoğurun.

Ağzı açık tarifi için kıymalı harcı hazırlayın. Bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, tuzu, baharatı, kırmızı biberi, bir yumurtayı ve iki yemek kaşığı unu ekleyerek iyice yoğurun.

Hamurları çok iri ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve un yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın, üzerine parmakla biraz su sürün. Kıymadan ortasına uygun parçalar alarak el yardımıyla elle sulandırılarak üzerine yayın

Kenarlarını örgü gibi çirtik yaparak kapatın. Yağda önce kıymalı tarafını kızartın, sonra diğer tarafını. Yanında ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...