Samsun'un yeni tescillenen lezzeti Çarşamba kıvratması tarifi ve malzemeleri

Samsun'un meşhur Çarşamba kıvırtması tescillendi. Hamur işi olan Çarşamba kıvratmasının görüntüsü gazete tatlısını andırsa da şerbetsiz yapılıyor. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürülen Çarşamba kıvratması tarifi haberimizde...

AA

Çarşamba pidesi, Yakakent mantısı, Bafra nokulu, Bafra zembili, Samsun simidi, Samsun kaz tiridi, Terme pidesi, Bafra pidesi... Samsun'un tescilli lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Çarşamba kıvratması tescillendi. Peki, Çarşamba kıvratması nasıl yapılır? Çarşamba kıvratması nasıl bir lezzet?

Türk Patent ve Marka Kurumunca Samsun'da coğrafi işaret tescili verilen ürün sayısının 15'e çıktığı bildirildi. Bu lezzetler arasında hem görüntüsü hem de tadıyla meşhur olan Çarşamba kıvratması sofralarda kendinden söz ettiriyor. İşte tescilli lezzetin tarifi...

ÇARŞAMBA KIVRATMASI NASIL YAPILIR?

Çarşamba kıvratması için malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

3 adet yumurta

Yarım kilo nişasta

Yarım paket margarin

1 kg çekilmiş fındık

1/2 kg toz şeker

1 kg buğday unu

ÇARŞAMBA KIVRATMASI YAPILIŞI

Çarşamba kıvratması tarifi için önce hamuru hazırlayın. Buğday ununa, yoğurt, su, yumurta, sıvı yağ ve 1 çay kaşığı karbonatı da ekleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.

Yumurta büyüklüğünde olacak şekilde bezeler yapılarak bir tepsiye konularak dinlendirin. Yarım kilo şeker ile fındık içi birbirine karıştırın.

Dinlenen hamur nişastasıyla birlikte oklava yardımıyla açın. Açılan yufkanın üzerine fındık içi yeteri miktarda serpilerek oklava ile rulo haline getirilir ve sıkıştırılarak yağlanmış tepsiye dizin.

Daha sonra yarım paket eritilen margarin tepsiye dizilen ruloların üzerine fırça ile sürülerek üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...

Kolay tatlı tarifi arayanların kurtarıcısı: Vişneli keşkül