Samanlığı kültür evine dönüştürdü, ziyaretçileri bekliyor

Kars'ta yaşayan Ebru Akbaba Demir, samanlığı kültür evi hâline getirdi. Demir, anne ve babasının hobi amaçlı topladığı eski eşyaları daha önce samanlık olarak kullanılan binada sergilemeye başladı. İşte geçmişe götüren samanlık...

DHA

Bu haberi okuyunca eski eşyalarınızı atmak yerine değerlendirmeye karar verebilirsiniz. Kars'ta yaşayan Ebru Akbaba Demir, ailesinin biriktirdiği eski eşyaları samanlıkta değerlendirdi. İşe samanlığı düzenleyerek başlayan Demir, samanlığı kültür evi hâline getirdi.

DHA'da yer alan habere göre Kars'ın Selim ilçesinde 1 çocuk annesi Ebru Akbaba Demir (39), anne ve babasının hobi amaçlı topladığı eski eşyaları daha önce samanlık olarak kullanılan binada sergilemeye başladı.

Kültür evine dönüştürdüğü tek katlı yapıda eşyaları görücüye çıkaran Demir, Doğu Ekspresi ile bölgeye gelecek ziyaretçileri beklediğini söyledi.

Demir, anne ve babasıyla birlikte kültür evine dönüştürdükleri yapıda 150'ye yakın eski eşyayı sergilemeye başladı.

Kültür evinde yörede kullanılan tarım aletlerinin yanı sıra yün eğirmekte ve Kafkas halısı dokumasında kullanılan aletler, mutfaklarda kullanılan malzemeler, tüplü televizyon, transistörlü radyo, gramofon, eski uzun ve kısa namlulu silah, kılıç ve hançerlere kadar birçok eşya yer alıyor.

Selim ilçesine gelen yerli ve yabancı turistler için eski samanlığı kültür evine dönüştürdüğünü söyleyen Ebru Akbaba Demir, "Doğu Ekspresi ile kente gelecek misafirlerimizi ilçemize davet ediyoruz. Kültür evine gelecek olan ziyaretçiler hem geçmişe yolculuk edecek hem de yöresel yemeklerin tadına bakabilecekler." dedi.