Şalgam tüketen bayram ediyor! Günde bir bardak tüketilirse…

Şalgam, Türkiye'de birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Çünkü sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli olarak görülüyor. Peki, söz konusu içecek sağlık açısından ne tür faydalar sağlıyor? Bu konu hakkında İbn-i Sina da asırlar öncesinden bazı paylaşımlarda bulunmuştu. İşte İbn-i Sina'nın şalgam önerisi ile ilgili detaylar…

Şalgam, Türkiye'deki birçok insan tarafından lezzetli ve sağlıklı olduğu düşüncesi ile tüketiliyor. Peki, şalgam gerçekten faydalı mı? Bu noktada İbn-i Sina'da asırlar öncesinden bazı paylaşımlarda bulundu.

İbn-i Sina, vücudun hastalıklarla mücadele edebilmesi için C vitaminini öneriyor. Ayrıca özellikle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için söz konusu içeceğin tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki, İbn-i Sina'nın diğer açıklamaları neler?

İBN-İ SİNA'NIN AÇIKLAMALARI

İbn-i Sina, vücut direncinin hastalıklara karşı artması için şalgamı öneriyor.

Virüslerin baş düşmanı olarak görülebilen şalgam, özellikle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde aktif rol oynayabiliyor.

ŞALGAMIN FAYDALARI

İbn-i Sina'nın da önerdiği şalgam, sağlık açısından pek çok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle şalgam tüketen adeta bayram ediyor bile denilebiliyor. Zira günde bir bardak tüketilen şalgam, akciğeri ve karaciğeri toksinlerden temizleyebiliyor.

İşte şalgamın diğer faydalarından bazıları şu şekilde;

Sindirimi düzenleyerek kabızlığı önleyebiliyor.

Kan şekerinin dengelenmesinde faydalı olabiliyor.

Kalp hastalıkları riskinin azalmasında yararlı olabiliyor.

Kilo verme sürecine faydalı olabiliyor.

Cilt ve göz sağlığına yararlı olabiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği şalgamı, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.