Biber ya da domatesten elde edilen salça, hızlı bir şekilde küflenip kullanılamaz hale gelebiliyor. Salçanın küflenmesini engellemek için soğuk hava ve cam kavanoz yetersiz kalıyor. Bu nedenle hemen her yemekte kullanılan o besin, kolay bir şekilde israf olabiliyor. Fakat söz konusu yöntemle salçanın küflenmesi önlenebiliyor.
SALÇANIN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEN YÖNTEM
Salçanın küflenmesi hiç istenmese de pek çok kişinin önleyemediği bir problem olarak gündeme geliyor. Çünkü küflenen salça, israfı da beraberinde getiriyor. Bazı yöntemler sayesinde o besinin erken bozulması önlenebiliyor. İşte detaylar;
Fabrikasyon olan salçaları, ilk alındığı kapta bırakmamak gerekiyor. Söz konusu besinin kabını değiştirmek küflenmesini yavaşlatıyor. Salça yeni bir kaba koyulmadan önce, içerisine bir miktar kaya tuzu ile zeytinyağı eklenebilir. Kaya tuzu ve zeytinyağı bakteri oluşumunu engelleyebiliyor. 500 gram olan bir salçaya, birkaç damla zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu yeterli olacaktır. Kap seçimi yapılırken cam kavanoz tavsiye edilir. Seçilen cam kavanozun temiz olması gerekiyor. Çünkü farklı bir besine maruz kalan kapta koku olabilir. Bu durum da ilgili besinin bozulmasına neden olabilir. Sade domates salçasının içerisine bir yemek kaşığı biber salçası eklenirse, domates salçasının yumuşaklığı önlenir.