Salça pek çok farklı yemeğin içerisine eklenebiliyor. Ayrıca sos hazırlamak için de kullanılabiliyor. Ancak bu kadar kullanışlı olan salçanın kısa süre içerisinde küflenmesi, birçok insanın canını sıkabiliyor. Bu nedenle salçanın küflenmesini önleyebilen yöntemler de araştırılabiliyor.
Salçanın küflenmesini önleyebilen bir yöntem, küflenme problemine karşı pratik bir çözüm olabiliyor. Nitekim söz konusu yöntem sayesinde salçanın küflenmesi önlenebiliyor.
Salçanın hızlı bir şekilde küflenmesini önleyebilen birçok farklı yöntem bulunabilir. Bu nedenle farklı farklı yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda ön plana çıkabilen bir yöntem de bulunuyor. Söz konusu yöntem salçanın küflenmesini yavaşlatabiliyor. Nitekim o yöntem, salçanın cam kavanoza aktarılması olarak biliniyor. Ayrıca ilgili yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.
Salça cam kavanoza aktarılır ve yüzeyindeki pürüzler düzleştirilir. Ayrıca kenarlarındaki salçalar da temizlenir. Devamında tüm yüzey kısmını kaplayacak şekilde zeytinyağı ilave edilir. Bu sayede salçanın küflenmesi yavaşlatılabilir.