AZİME KAHYA
Mutfakta çok zaman harcamadan enfes bir öğün hazırlamak ister misiniz? Sadece birkaç malzemeyle yapılan salçalı makarna, hem ekonomik hem de doyurucu bir klasik.
Öğrencilerden yoğun çalışanlara kadar herkesin kurtarıcısı olan salçalı makarna tarifi 10 dakikada hazır hale geliyor.
Uzman aşçılar, makarnanın lezzetini belirleyen asıl noktanın salçanın doğru kavrulması ve haşlama suyunun kullanımı olduğunu söylüyor.
İşte tam kıvamında, ne yapışan ne de kuru kalan mükemmel salçalı makarnanın sırrı...
SALÇALI MAKARNANIN PÜF NOKTASI
Makarnayı haşlarken yağa gerek yok.
Yağ eklemek, sosun makarnaya yapışmasını engeller. Bunun yerine haşlama suyundan bir miktar sosun içine eklemek lezzeti artırır.
SALÇALI MAKARNA İÇİN MALZEMELER
1 paket makarna (spagetti, penne veya istediğin çeşit)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı makarna haşlama suyu
SALÇALI MAKARNA TARİFİ
Makarnayı haşlayın.
Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, içine tuz ekleyin. Makarnayı paketin üzerindeki süreye göre haşlayın.
Haşlandıktan sonra suyundan 1 bardak kadar ayırın, süzün. Sosu hazırlayın.
Tavaya yağı ekleyin, ısınınca ezilmiş sarımsağı koyun ve 30 saniye kavurun.
Ardından domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatları ekleyin.
Karabiber, pul biber ve biraz tuz ekleyin. Kıvamını açmak için ayırdığınız makarna suyunu yavaşça dökün.
Sos homojen hale gelince 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
Haşladığınız makarnayı sosa ekleyin, karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Sos makarnaya iyice karışsın. Salçalı makarna hazır. Afiyet olsun...
SERVİS ÖNERİSİ
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan serpebilirsiniz.
Yanına yoğurt ya da yeşil salata mükemmel gider.
Üzerine biraz taze fesleğen eklerseniz İtalyan dokunuşu yakalarsınız.