Marketleri aratmayan salça tarifi! O hataya dikkat...

Salça yapımı hazırlıklarına başlandı. Peki, ev yapımı salça nasıl olur? Salça yapmanın püf noktalarından biri de tahta kaşık kullanmaktır. İşte hazır salçaları aratmayan nefis salça tarifi…

Ev yapımı salça tarifi arayanlar için en kolay tarifi derledik. Kış hazırlıklarına başlayanlar için salça yapmanın tam zamanı. Hem sağlığa faydalı hem de yemeklerde lezzet artıran bir salça tarifi işinizi kolaylaştıracak.

EV YAPIMI SALÇANIN PÜF NOKTASI

Salçaları kavanoza doldurduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilmesi küflenmesini önler. Ayrıca uzmanlar cam kavanozu öneriyor.

Salça yapımında tahta kaşık sulanmayı önler.

SAÇLA TARİFİ MALZEMELER

Domates

Biber

Kavanoz

EN KOLAY SALÇA TARİFİ

1. Salça yapımı için öncelikle domates ve biberleri güzelce yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.

2. Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayın. Sonra tencereye koyup, kaynatma işlemine başlayın.

3. Kendiniz ezebilir ya da makineden geçirebilirsiniz. Her şekilde sıvı hâle gelmelidir. Sonra tekrar kaynatıp, güneşin altına sererek, kurumaya bırakın. Kıvama gelince salçalar kullanıma hazır. Afiyet olsun...

Resimde ilk hangi hayvanı görüyorsun! Başarındaki engeli ortaya çıkaran kişilik testi