HİLAL ÇAKIR
Son zamanlarda popülerleşen, salatalarda sıklıkla kullanılan kuzukulağı ölçülü tüketilmediğinde böbrek taşı yapabiliyor. Ayrıca asidik yapısı sebebiyle mide hassasiyeti olan kişilerde reflü ve gastrit şikâyetlerini de artırabiliyor. Özellikle aç karnına tüketildiğinde mide yanmasına sebep olabiliyor. Peki, kuzukulağı ne sıklıkla tüketilmeli?
Kuzukulağı, sağlıklı bireyler için haftada 2-3 kez küçük porsiyonlar halinde tüketilebilir. Ancak bazı durumlara dikkat edilmelidir.
BÖBREK TAŞI RİSKİ OLANLAR
Oksalat içeriği nedeniyle seyrek ve az miktarda tüketmelidir.
MİDE HASSASİYETİ OLANLAR
Reflü veya gastrit şikâyetlerini artırabileceğinden dikkatli olmalıdır.
KAN SULANDIRICI İLAÇ KULLANANLAR
Doktorlarına danışarak tüketmelidir.
Genel olarak, aşırıya kaçmadan ve farklı sebzelerle dengeli şekilde tüketmek en sağlıklı yöntemdir. Peki, önerilere uygun bir şekilde tüketildiğinde faydaları nelerdir?
KUZUKULAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Kuzukulağı Türkiye'de ve dünyada birçok şehirde yetişiyor. Zararı olduğu gibi faydaları da var. İşte kuzukulağının bilinen faydaları.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
C vitamini bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar.
SİNDİRİMİ DESTEKLER
Lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER
İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.
GÖZ SAĞLIĞINI KORUR
A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığını destekler ve gece körlüğü gibi problemlerin önlenmesine yardımcı olabilir.