Salatalık; C vitamini, K vitamini, folik asit ve potasyum gibi önemli vitamin ve mineralleri içeriyor. Ayrıca bağışıklık sistemini ve kemik sağlığını destekleyebiliyor. Bunun yanı sıra lif bakımından zengin olan salatalık, sindirim sistemini düzenlemede ve kabızlığı önlemede yardımcı olabiliyor. Öte yandan lezzeti ile ön plana çıkabilen salatalık, yemeklere ve salatalara eklenebiliyor.
Salatalık, lezzetli ve sağlıklı olduğu için birçok insan tarafından tüketiliyor. Ancak buruşması hemen herkes tarafından istenmez. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, salatalık buruşmasını kolayca önleyebiliyor. Bu nedenle salatalıkların söz konusu şekilde saklanması öneriliyor.
Salatalığın buruşması, su yöntemi sayesinde pratik bir şekilde önlenebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.
Bir kabın içine su doldurulur.
Ardından içerisine salatalıklar yerleştirilir ve buzdolabında saklanır.
Bu sayede salatalıkların daha geç buruştuğu görülebilir.