Salatalık; K vitamini, C vitamini, potasyum ve folik asit gibi önemli vitamin ve mineralleri barındırıyor. Bağışıklık sistemini ve kemik sağlığını destekleyebiliyor. Lif bakımından zengin olarak ön plana çıkıyor. Sindirim sistemini düzenlemede ve kabızlık sorununu önlemede faydalı olabiliyor. Öte yandan lezzetli olduğu için bazı salatalara ve yemeklere ilave ediliyor.
Salatalık lezzetli ve sağlıklı olarak gündeme gelse de buruşması hemen herkesi rahatsız eder. Çünkü tüketildiğinde kuru bir tat bırakabilir. Bunun yanı sıra bir saklama yöntemi, buruşma derdini adeta sona erdirebiliyor.
Salatalık buruşması, su yöntemi ile pratik bir şekilde engellenebiliyor. Bu nedenle söz konusu yöntemin uygulanması öneriliyor. İşte salatalık buruşmasını önleyebilen yöntem;
Bir kaba su doldurulur.
Ardından salatalıklar hazırlanan kaba yerleştirilir ve buzdolabında saklanır.
Bu yöntemin sonucunda salatalıkların daha geç buruştuğu görülebilir.