Salatalıklar buruştuysa dikkat! Eğer suda bekletilirse…

Salatalık; cacık, turşu ve salata gibi birçok farklı yiyeceğin temel malzemesi olarak kullanılabiliyor. Öte yandan buzdolabında uzun süre kalan salatalıkların buruştuğu da gözlemlenebiliyor. Ayrıca bu durum ile karşılaşan birçok insan rahatsızlık duyabiliyor. Bunun yanı sıra bazı yöntemlerle bu problem çözülebiliyor. İşte detaylar…

Salatalık yüksek su oranı ve düşük kalorisi ile pek çok insan tarafından sık sık tüketilebiliyor. Öte yandan salata ve sandviçlerin arasında da sık sık görülebiliyor. Ancak buzdolabında saklanan salatalıkların zamanla buruştuğu gözlemlenebilir. Ayrıca salatalıklar buruştuysa, suda bekletilmesine dikkat edilmesi tavsiye ediliyor.

SALATALIKLAR BURUŞTUYSA DİKKAT

Buruşmuş salatalıklarla karşılaşanların suda bekletmelerine dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Çünkü suda bekletilen buruşmuş salatalıkların eski hallerine dönmeleri mümkün olabiliyor. Nitekim salatalıkların buruşmasına sebep olan nedenlerden biri, su kaybı olarak ön plana çıkabiliyor. Bu sebeple suda bekletildiğinde tekrardan kaybettiği suyu geri kazanabiliyor. Ayrıca bu yöntem aşağıdaki gibi gerçekleşiyor.

Uygun bir kabın içerisine su eklenerek üstüne buz ilave edilir.

Ardından buruşmuş haldeki salatalıklar buzlu suyun içerisine dahil edilir ve ortalama birkaç saat buzdolabında bekletilir.

Bu yöntem ile buruşmuş haldeki salatalıkların suyunu geri kazanması mümkün olabilir. Bu sayede daha canlı bir görünüm ortaya çıkabilir.