Salatalık kesmenin doğru yolu! Meğer hepimiz yanlış yapıyormuşuz

Salatalık pek çok insan tarafından vazgeçilmez besinler arasında gösteriliyor. Çünkü pek çok farklı şekilde değerlendiriliyor. Peki, salatalık nasıl kesilir ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Salatalığın kabuğunu isterseniz soyun isterseniz soymayın. Her iki yöntem ile güzel sunumlar yapabilirsiniz. O halde şimdi salatalık kesim tekniklerine geçelim.

SALATALIĞIN ÇEKİRDEKLERİ SULANDIRIR

Öncelikle salatalıkları yıkayın. Yıkadıktan sonra soyacakla kabuklarını uzunlamasına soyun. Başını ve sonunu kesip atın. Sonrasında salatalıklarınızı enine kesip içindeki çekirdekleri alın. Böylelikle salatalıklar diğer malzemelerin fazla sulandırmasına neden olmaz. Enine kestiğiniz salatalıkları parmak çapınızın yarısı kadar keserek salatanıza ekleyebilirsiniz.

SALATALIĞI KÜP KÜP KESİN

Salatalığınızın kabuklarını soyduktan sonra 4 parçaya bölün. Her bir parçasını dikey şekilde ince çubuklar olacak biçimde kesin. Kestiğiniz çubuk salatalıkları bir araya uzunlamasına toplayıp küp küp kesin.

SALATALIKLI CACIK İÇİN NASIL KESİM YAPILIR?

Salatalıkları güzelce yıkadıktan sonra ister kabuklu isterseniz kabuksuz olarak rendeleyebilirsiniz. Rendelenen salatalıkları direk cacık için hazırladığınız yoğurdun içine dökebilirsiniz. Veya salatalıkları 2 parçaya bölüp biraz kalın çubuklar haline getirebilirsiniz. Daha sonra kalın çubukları bir araya getirip kalın küpler halinde kesebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun