Salatalık hem sade olarak hem de salataya katılarak birçok sofrada görülebiliyor. Ancak salatalık kabukları o kadar göz önünde olmuyor. Hatta birçok insan salatalık kabuklarını çöpe bile atabiliyor. Ancak salatalık kabukları insan sağlığı açısından faydalı olabiliyor. Bu nedenle salatalık kabuklarının bilinmeyen sırrını öğrenenler, adeta onları çöpe atmaktan vazgeçebiliyorlar.
Salatalık kabuklarının içerisinde yüksek seviyede antioksidan ve lif içeriği bulunabiliyor. Ayrıca söz konusu kabukların hem sindirim hem de ağız sağlığına faydalı olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra salatalık kabuklarının ağızda bulunabilen zararlı bakterilerin gelişmesini önleyebildiği de söyleniyor. Bu sayede de diş çürümesinin önüne de geçebileceği belirtiliyor.
Salatalık kabuklarını çöpe atmak istemeyenler bazı yöntemler ile değerlendirebilirler. Nitekim söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde; zeytinyağlı yemekler, çorba, atıştırmalık ve salata.
Zeytinyağlı Yemekler: Doğranan kabuklar zeytinyağı ve baharatlarla birlikte kısık ateşte pişirilir. Sonra uygun olarak yemeklere tercihe bağlı olarak ilave edilebilir.
Çorba: Kabuklar doğrandıktan sonra çorbaya ilave edilerek pişirilebilir.
Atıştırmalık: Kabuklar dilimlendikten sonra baharat eklenerek atıştırmalık şeklinde tercihe bağlı olarak tüketilebilir.
Salata: Çiğ olarak da tüketilebilen kabuklar, salataların içerisinde de ilave edilebilir.