Salatalık kabuklarının sırrı belli oldu: Çöpe atanlar adeta pişman oluyor!

Salatalık kabukları birçok insan tarafından işe yaramadığı düşüncesi ile çöpe atılabiliyor. Ancak kabukların sırrı da adeta belli oldu. Çünkü bazı değerlendirme yöntemleri sayesinde salatalık kabuklarını çöpe atanlar pişman olabiliyor. İşte detaylar…

Salatalık Türkiye'deki birçok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Çünkü birçok salatanın içerisine kolayca eklenebilen salatalık, sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Ancak salatalık kabukları genellikle çöpe atılıyor.

Öte yandan salatalık kabuklarının adeta sırrı da belli oldu. Çünkü bazı değerlendirme yöntemleri sayesinde salatalık kabuklarını çöpe atanlar adeta pişman olabiliyor.

SALATALIK KABUKLARINI DEĞERLENDİRMENİN YÖNTEMLERİ

Salatalık kabuklarını değerlendirmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. Nitekim ön plana çıkan yöntemlerden bazıları şu şekilde; salatalara katmak, çorbaya katmak ve atıştırmalık olarak tüketmek.

Salatalara Katmak: Söz konusu kabuklar isteğe bağlı olarak güzelce yıkandıktan sonra çiğ bir şekilde tüketilebilir. Ayrıca tercihe bağlı olarak dilimlendikten sonra salatalara da eklenebilir.

Çorbaya Katmak: Salatalık kabukları güzelce yıkanıp doğrandıktan sonra tercih edilen çorbalara eklenerek pişirilebilir.

Atıştırmalık Olarak Tüketmek: Salatalık kabukları, atıştırmalık olarak tüketilebiliyor. Bu yöntemde salatalık kabukları güzelce yıkandıktan sonra dilimlenir, baharatlanır ve afiyetle tüketilebilir.