Salatalık kabuklarını değerlendirmenin 3 yolu! Çöpe atan pişman oluyor

Salatalık kabukları bir işe yaramadığı düşüncesi ile pek çok insan tarafından çöpe atılıyor. Öte yandan kabukları değerlendirmenin 3 yolu bulunuyor. Söz konusu yöntemleri bilmeyenler, salatalık kabuklarını çöpe attıklarına pişman olabiliyorlar. Detaylar haberimizde…

Salatalık birçok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Ancak kabukları genellikle çöpe atılabiliyor. Zira salatalık kabuklarının işe yaramadığı düşünülebiliyor. Öte yandan kabukları değerlendirmenin 3 yolu bulunuyor. Söz konusu yöntemleri bilmeyenler ve yeni öğrenenler, çöpe attıklarına adeta pişman olabiliyorlar.

SALATALIK KABUKLARINI DEĞERLENDİRMENİN 3 YOLU

Salatalık kabuklarını değerlendirmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları, diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. Çünkü pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. İşte söz konusu 3 değerlendirme yolu; çorbaya eklenmesi, salatalara katılması ve atıştırmalık olarak tüketilmesi.

Çorbaya Eklenmesi: Salatalık kabukları güzelce doğrandıktan sonra tercih edilen çorbalara eklenebilir.

Salatalara Katılması: Salatalık kabukları tercihe bağlı olarak çiğ şekilde tüketilebilir. Ayrıca güzelce dilimlendikten sonra salatalara da katılabilir.

Atıştırmalık Olarak Tüketilmesi: Dilimlenen salatalık kabukları, baharat eklenerek isteğe bağlı olarak atıştırmalık şeklinde tüketilebilir.