Saksıda maydanoz yetiştirmenin püf noktaları

Maydanoz, fesleğen ve nane ev balkonlarını süsleyen bitkilerin başında geliyor. Peki, saksıda maydanoz yetiştirmenin püf noktaları nelerdir?

Saksıda bitki yetiştirmek bazılarımız için hobi bazılarımız için mutfağı beslemek anlamına geliyor. Bu bitkilerin başında ise yemekleri süsleyen maydanoz, nane ve fesleğen geliyor. Özellikle karantina sürecinde bitkilerle arası iyi olanlar balkonlarda saksı maydanoz yetiştirmeye başladı. Peki, saksıda maydanoz nasıl yetiştirilir? İşte adım adım balkonda maydanoz yetiştirmenin püf noktaları...

Maydanoz ılıman ve sıcak havaları sever. Dolayısıyla maydanozu ekmek için en ideal zamanlar ilkbahar ve yaz mevsimleridir.

Maydanoz için öncelikle toprak ve saksı seçimi büyük bir öneme sahip. Maydanoz kök salabilmek için, iyi havalanmış ve derin saksıları tercih eden bir bitkidir. Dolayısıyla toprak alırken bu göz önünde bulundurulmalıdır. Toprakta taş veya yabancı otlar olmamalıdır.

Saksı ve toprak hazırsa ekim aşamasına geçebilirsiniz. Tohumları, saksının her tarafına eşit miktarda yayarak ardından tohumların üzerini bir iki parmak kadar örtecek miktarda toprak ekleyin ve sıkıştırın.

Eklediğimiz toprağı da elinizle hafifçe bastırın ve fısfıs yardımıyla toprak nemlenene kadar sulayın. Suyu abartmayın. Maydanoz ılıman havayı sevdiği için su fazla göllenirse bitkiler sararır, suyun uzun süre kalması durumunda ise ölür.