Saksıda limon yetiştirmenin en kolay kuralları! Tek dikkat etmeniz gereken sulama kuralı

Saksıda limon yetiştirmek sanıldığı kadar zor değil. Sadece limon yetiştirmek için birkaç püf noktasına uymanız gerekiyor. Kendi yetiştirdiğiniz sulu limonlara sahip olmak için sabırlı olmak birinci kural. İşte saksıda limon yetiştirmenin kuralları...

Saksıda limon yetiştirmek hem keyifli hem özel. Bu çalıyı dikmek için tüm küçük meyve ağaçlarında olduğu gibi saksıda yetiştirme kurallarına uymanız gerekecek. Limonların büyüdüğüne tanık olmak için sabırlı olmak ve toprağın gübrelenmesi, bakımı ve sulanması için uyulması gereken önlemlere uymak önemlidir. İşte saksıda limon yetiştirmenin püf noktaları...

1. Büyük tohumlar kullanın

Organik olan büyük limon tohumları tercih edin. Bunları tencereye koyduğunuzda, fidanlıktan alabileceğiniz organik substratı eklemeniz gerekecektir. Bu, çalının büyümesi için gerekli besin maddelerini sağlayacaktır.

2. Güneşli bir yer seçin

Akdeniz ikliminde tam güneşte yetişen bu narenciye meyvesi, en az altı saat boyunca güneşli fakat ılıman bir sıcaklıkta kalmayı gerektirir.

3. Büyük bir saksı kullanın

Büyük bir saksı almanın önemli olmasının nedeni limon ağacının köklerinin büyüyüp genişleyebilmesidir. Çalıların olgunlaşması için bunların yeterli alana sahip olması gerekir.

4. Sulayın

Birçok özelliğe sahip limon ve turunçgillerin iyi bir şekilde gelişmesini sağlamak için bu çalının sulanması çok önemlidir. Bunun için toprak kurudukça ancak saksıyı su basmayacak şekilde düzenli olarak sulanması tavsiye edilir. Düzenli sulama önemlidir çünkü iyi drenajlı toprak iyi büyümenin anahtarıdır.

5. Küçük ağacı budayın

Yeşilliklerin budanması, saksı limon ağacınızın büyümesini sağlamak için önemli bir adımdır. Mandalina ağacının bu kuzeni çok sayıda dal ve yaprağa sahip olduğunda, bu dallar ona emebileceğinden daha fazla besin verir. Limon ağacının iyi topraktan faydalanması da önemlidir.

6. Saksıya besin maddeleri ekleyin

Düzenli sulamaya ek olarak, özellikle büyüme döneminde her 15 günde bir özel narenciye gübresinin eklenmesi önemli bir işlemdir. Bu saksıdaki limon ağacının daha fazla büyümesine yardımcı olacaktır.

7. Limon ağacını evin içinde tutabilirsiniz

Limon ağaçlarını saksılara dikmenin avantajı, onları iç mekanda yetiştirebilmenizdir. Tek dezavantajı bunu dışarıya yerleştirilen bir saksıdaki kadar hızlı yapmayacaktır.

8. Bu küçük ağacın bakımı için saksı değişimi şarttır

Bu işlem her iki veya üç yılda bir saksıyı değiştirmeden önce yapılmalıdır. Limon ağacının saksısını değiştirmek gerekiyorsa bunun nedeni, kökleri gözlemlemenize ve bitkiyi daha büyük bir saksıya koymanız gerekip gerekmediğini bilmenize olanak sağlamasıdır. Bu hareket aynı zamanda limon ağacının iyi bakımı için daha fazla gübre veya kompost eklemek için de kullanılabilir.

9. Kışın o mis kokulu narenciye saksılarını kapalı yerde saklayın

İlkbaharda ekilen bu narenciyenin kış aylarında korunması gerekir. Soğuk havalarda bu bitkinin ölmesini önlemek için çalıyı kapalı alanda tutabilirsiniz.

10. Küçük saksı ağacınızı rüzgardan koruyun

Saksıdaki limon ağacınızın dışarıda güneşe ihtiyacı varsa rüzgardan korunduğundan emin olun. Bu, pişmiş toprak bir kapta yetiştirebileceğiniz bu küçük ağacın iyi bir şekilde büyümesini tehlikeye atar.

Yatak odasına soğan ve karanfil koymanın faydasına inanamayacaksınız

Tırnak şeklin nasıl? Kişilik testi mantığını ne zaman kullandığını söylüyor