Reflüye sakızlı çözüm! Mide ekşimesi varsa deneyin...

Mide ekşimesi ya da reflü birçok insanda görülüyor. Şişkinlik, geğirme, aralıksız hıçkırıklar reflü belirtisi olabilir. Bu sorunlarla sık karşılaşanlar için evde uygulanan en kolay çözüm önerilerini derledik.

Reflü hastalığı olanlar genelde mide ekşimesi adı verilen göğüste yanma rahatsızlığından yakınır. Bu semptomlar sık görülüyorsa elbette uzmana gitmekte fayda var. Fakat bununla da çözüm bulamayanlar için mide ekşimesi ve reflüye karşı evde yapılabilecekleri derledik.

1. SAKIZ ÇİĞNEYİN

Sakız çiğnemek tükürük akışını uyarır, bu da midenizdeki asit seviyelerini düşük tutmaya yardımcı olur. Sakız yemek borusunu yatıştırabilir ve iltihabı azaltabilir. Mide ekşimesi için yemekten sonra 10 dakika sakız çiğneyin. Yapay olarak tatlandırılmamış şekersiz bir sakız tercih edin.

2. MUZ YİYİN

Yemekte kalori yüklü bir tatlı yerine olgun bir muz tercih edin. Muzlar sindirimi hızlandırdığı için bağırsaklara son derece faydalı olan diyet lifi ile doludur. Bu meyvedeki potasyum içeriği midede mukus üretimini artırmaya yardımcı olur, aşırı asit oluşumunu önler ve ayrıca aşırı mide asidinin olumsuz etkileriyle savaşır. Tatlı kavun ve badem, öğün aralarında veya sonrasında atıştırabileceğiniz diğer alkali gıdalardır.

3. YATAĞINIZIN BAŞINI YÜKSELTİN

Özellikle yemekten sonra uzanmak yemek ve mide asidinin yemek borusuna geri gelmesine neden olabilir. Yemek borusu midenin üzerine gelecek şekilde dik bir şekilde uyumak asit reflüsü oluşmasını engeller. Ayrıca sağ tarafa yatmak mide asitlerinin yemek borusuna kaçmasına neden olabileceğinden sol tarafınıza yatmayı unutmayın. Ekstra yastıklar yardımıyla başınızı ve gövdenizin üst kısmını yükseltin, yatak yükselticileri takın veya ayarlanabilir bir yatak alın.

Siğil rahim ağzı kanseri habercisi olabilir