Soğuk tatlı arayanlara sakız gibi sütlaç tarifi

Sütlaç en sevilen yaz tatlılarından. Hem soğuk tüketilebiliyor hem de diğer tatlılara göre daha hafif. Peki, sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç tarifinde püf nokta nedir? Soğuk yaz tatlısı arayanlara Şef Hatice Akman'ın sütlaç tarifini derledik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sütlaç tarifi soğuk yaz tatlısı sevenler tarafından araştırılıyor. Peki, sütlaç nasıl yapılır?

Sütlaç az malzemeyle yapılan bir tatlı olmasına rağmen kıvamı herkes tarafından tutturulamayan bir tatlıdır. Şef Hatice Akman'ın sütlaç tarifine göre önce pirinçler yıkanıyor. Sütlaç tarifinin devamı ise haberimizde...

SÜTLAÇ MALZEMELER

1. 5 litre süt

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı şeker

1 paket valilin

Üzeri için;

Dövülmüş fındık

SÜTLAÇ TARİFİ

1. Kolay sütlaç tarifi için önce pirinçler soğuk su ile yıkanır. Ardından tencereye süt şeker ve pirinç alınır ve sıklıkla karıştırılır. Kaynamaya başladığında valilin eklenir. Daha sonra pirinçler tamamen pişince ocağın altı kısılır.

2. Sütlaç koyulaşıncaya kâplara alınır fırın tepsisine 2 bardak su ilave edilir ve kaplar tepsiye yerleştirilir.

3. Fırında 200 derece de üzeri yanana kadar pişirilir ve istenen görselliğin ardından fırından çıkartılır. Fındık ile süslenir. Sütlaç hazır soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...