Sakin tatil yeri arayanlara 6 öneri

2021 tatilini bu sene çok bekledik. Hastalıklar, hayat şartları derken ''Tatili hiç bu kadar hak etmedim'' diyebilirsiniz. Peki, 2021 yaz tatili rotanız hazır mı? Yağmurlu bir haziranın ardından temmuz ve ağustos güneşinin tadını çıkarmak isteyenler için en iyi tatil rotalarını bir araya getirdik. İşte sakin tatil yeri arayanlara en güzel öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yağmurlu ve soğuk geçen bir 2021'in ardından tatilini temmuz ve ağustosa saklayanlar için en sakin tatil yerlerini bir araya getirdik. Eğer tatil için hâlâ bir fikriniz yoksa haberimiz size yol gösterebilir. Bu sene tatil yeri konusunda ilk kriterler bütçe, temizlik ve sakinlik. İşte 2021 yaz tatili yeri arayanlara öneriler...

1. ADALAR

Sakinlik arayanlar ve İstanbul'dan çok uzaklaşmak istemeyenlerin tercihi adalar oluyor. Adalarda pansiyon, otel ya da kiralık ev bulmak mümkün. Büyükada'ya göre Kınalıada ve Heybeli ada daha sakin.

2. KLEOPATRA (SEDİR) ADASI – ULA/MUĞLA

Tatil yeri denilince Muğla'dan bahsetmemek olmaz. Hem antik kent özelliği taşıyan hem de temiz deniz arayanların tercihi olan Seyir Adası teknelerle sonsuza açılabileceğiniz cennet misali bir yer. Güneşin ve denizin buluşmasını burada izleyebilirsiniz.

3. İZMİR- SIĞACIK- FOÇA

Kıyılarıyla meşhur olan İzmir'in ilçeleri sakinlik arayanlar için muhteşem tercih olabilir. Cittaslow (yavaş kent) unvanını almış bölgesi olan Seferihisar, Ege kasabası tatilini sunarken Foça'nın eşsiz sahili aklınızı alabilir. Limon kokan sokakları, masmavi denizi, daracık sokakları, koylara uzanan tekneleri ve yeşillikleriyle İzmir, tatil yeri düşünürken ilk tercihlerden biri olabilir. İzmir'in birçok ilçesinde bu özellikleri görmeniz mümkün.

4. BOZBURUN – MARMARİS / MUĞLA

Diğer tatil yerlerine göre daha sakin olmasından dolayı tercih edilen Bozburun'da teknelerle her şeyden uzaklaşabilirsiniz. Çünkü bir yanınız mavi bir yanınız yeşil olurken şehrin tüm yükünden kurtulduğunuzu hissedeceksiniz.

5. ANTALYA- KRAL KOYU

Tatil yeri denilince Antalya'nın muhteşem koylarına değinmeden olmaz. Doğa harikası Kral Koyu Gazipaşa'da yer alıyor. Hem tarihle iç içe olan hem de turkuaz rengiyle baş döndüren Kral Koyu Alanya Havaalanı'nda yarım saat mesafede bulunuyor.

6. AKYARLAR - BODRUM / MUĞLA

Ege köylerini merak edenler için Akyarlar biçilmiş kaftan. Henüz çok kişi tarafından fark edilmemiş Akyarlar, berrak suyu ve doğasıyla sizi mest edecek.