Sakın buzdolabına bu sebzeleri kesip koymayın! Zehirden bile daha ölümcül

Kesilen sebzeler ve meyvelerin diğer yarısı buzdolabında muhafaza etmeye çalışanlara kötü haber. Buzdolabına koyulduğu andan itibaren zehre dönüşen bu sebze ve meyveleri sizler için araştırdık. Hatta zehirden bile daha ölümcül olan bu sebzelere dikkat etmelisiniz. İşte kesildikten sonra buzdolabına koyulmaması gerekenler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Dünyanın en sağlıklı sebze ve meyveleri de olsa bazı anlarda tam ölümcül etkiye neden olabiliyorlar. Uzmanlar ortadan ikiye bölünen bu besinlerin buzdolabına koyulması hakkında şiddetli uyarılarda bulundu. Zehirden bile ölümcül olan bu besinler hakkında sizler için araştırma yaptık.

Tüketmenden ve bu şekilde muhafaza etmeden önce dikkat etmeniz gereken besinler dikkat etmelisiniz. Sindirim ve sinir sistemine kadar olumsuz etkileyen bu besinleri bir gece daha bekletmeyin.

KESİLDİKTEN SONRA BUZDOLABINA KOYULMAMASI GEREKENLER

PATATES

Kesildikten sonra buzdolabına asla koyulmaması hatta kesildikten sonra asla tüketilmemesi gereken bir besindir. Çünkü kök sebzeler arasında en faydalısı olan patateste sürekli hareket halinde olan bazı mikroorganizmalar vardır. Bunlar hava ile temas esnasında çoğalır. Güçlü bir zehre dönüşme ihtimali olan patatesi tüketmeden dikkat edin.

SOĞAN

Soğan ikiye bölündükten sonra asitlenmeye başlar. İçeriğinde yüksek oranda içerdiği asit çoğalmaya başlar. Bu asitlenme önce gözle görülmez. Tüketildiğinde ise yüksek oranda mide ve sindirimde hasar verir.

TURP

Turp hiç bir şekilde kesildikten sonra hiç bir yerde bırakılmamalı. Normalde gaz sıkışmasına neden olan turp kaldıkça içeriğindeki öz daha da artar.

LİMON

Limon ikiye bölündükten sonra içeriğindeki asit hava ile temas esnasında bir değeri kalmaz. İçeriğindeki sıvı anından kurur.

Hastanelik olmadan tıkalı lavaboyu açmanın en hızlı yolu! Bir avuç dolusu boşaltın...