AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Fazla yapılan yemeklerin israf olmaması için buzdolabına kaldırılması iyi bir davranış ancak her yiyecek yeniden ısıtılmaz. Tüketmek istediğiniz kalan yiyeceğin formuna göre dikkat edin. Çünkü bazı yiyecekler yeniden ısıtıldığında zehir saçıyor.
Kalan yemekleri buzdolabına koyarken dikkat etmekte fayda var. Çünkü uzmanlar bazı besinlerin yeniden maruz kaldıkları ısının ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunun altını çizdi.
* Yağda kızartılmış yumurta yeniden ısıtıldığında bakteri üretir. Hatta bazı uzmanlar yağda pişirilmiş yumurtaların kesinlikle bir gün sonrasında tüketilmemesi konusunda uyardı.
* Karbonhidrat barındıran besinleri kesinlikle ısıtmadan tüketmek lazım. Ve besinler en fazla 2 gün dolapta bekletilmeli. Karbonhidrat barındıran besinlerde yüksek orana bakteri var. Bakterilerde ısıtılınca aktive olur.
* Ispanak tam bir demir deposudur. Ancak pişirildikten sonra beklediği her saat boyunca ıspanak bir kimyasala dönüşür. Üstelik yeniden ısıya maruz kalınca da ıspanak tamamen değer kaybeder.
* Balık ve tavuk yeniden ısıtıldığında sahip oldukları protein ve omega-3 yağ asitleri değerlerini yitirir.