Sakın bu yiyecekleri bir kez daha ısıtmayın! Öldüren bakteriyi yaşatan yöntem...

Arta kalan yemekleri ısıtarak ertesi gün tüketmek isteyenler dikkat bu haberimiz sizin için. Yeniden ısıtıldığında içeriğindeki bakterilerin artığı yemekleri sizler için radarımıza aldık. İşte yeniden ısıtılmaması gereken yiyecekler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Fazla yapılan yemeklerin israf olmaması için buzdolabına kaldırılması iyi bir davranış ancak her yiyecek yeniden ısıtılmaz. Tüketmek istediğiniz kalan yiyeceğin formuna göre dikkat edin. Çünkü bazı yiyecekler yeniden ısıtıldığında zehir saçıyor.

Kalan yemekleri buzdolabına koyarken dikkat etmekte fayda var. Çünkü uzmanlar bazı besinlerin yeniden maruz kaldıkları ısının ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunun altını çizdi.

YENİDEN ISITILMAMASI GEREKEN BESİNLER

* Yağda kızartılmış yumurta yeniden ısıtıldığında bakteri üretir. Hatta bazı uzmanlar yağda pişirilmiş yumurtaların kesinlikle bir gün sonrasında tüketilmemesi konusunda uyardı.

* Karbonhidrat barındıran besinleri kesinlikle ısıtmadan tüketmek lazım. Ve besinler en fazla 2 gün dolapta bekletilmeli. Karbonhidrat barındıran besinlerde yüksek orana bakteri var. Bakterilerde ısıtılınca aktive olur.

* Ispanak tam bir demir deposudur. Ancak pişirildikten sonra beklediği her saat boyunca ıspanak bir kimyasala dönüşür. Üstelik yeniden ısıya maruz kalınca da ıspanak tamamen değer kaybeder.

* Balık ve tavuk yeniden ısıtıldığında sahip oldukları protein ve omega-3 yağ asitleri değerlerini yitirir.

Evinizin her yerine foşur foşur dökün! Bir haftalık temizlikten kurtaran yöntem

Böcek yuvasına dönüşüyor! Kirli priz ve kabloları temizleme yöntemleri...