Sahurun incisi tarif! Yumurtalı ekmek püf noktaları, yağ çekmesi için kağıt havlu serin

Yumurtalı ekmek bayat ekmekten yapılabilir. Az malzemeyle çok lezzete sahip olan bu ekmeğin püf noktaları neler? İşte detaylar...

Ekmekler yumurtaya iyice bulanmalıdır. Kızaran ekmekler iyice yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine konulmalıdır. İşte detaylar...

YUMURTALI EKMEK TARİFİ

1 adet bayat ekmek

3 adet yumurta

Tuz

Sıvı yağ

KAHVALTILIK YUMURTALI EKMEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bayat ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde dikkatlice dilimleyelim.

Yumurtaları geniş bir kasede çırparak tuz ilave edelim.

Teflon tavada sıvı yağı 1-2 dakika kızdıralım.

Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayalım ve çıkartalım.

Sırayla yumurtaya buladığımız ekmekleri tavaya alalım ve 2 dakika kızartıncaya kadar çevirerek kızartalım.

Kızaran ekmeklerimizin fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alalım.

Tüm ekmeklerimizi bu şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alalım ve servis edelim.

Afiyet olsun!