Sahurda vücut direncini artıran besinler

Bağışıklık sistemin güçlü tutulması Ramazan ayında da büyük bir öneme sahip. Çünkü sahur ve iftarda tüketilen besinler vücut direncini doğrudan etkiliyor. Sahurda enerji veren besinleri bir araya getirdik.

Orucun sağlığa faydalarından yararlanmak için sahurda ve iftarda tüketilen besinlere dikkat etmek gerekiyor. Sahura kalkmadan oruç tutmanın bağışıklık sistemini savunmasız bırakabileceğine dikkat çeken uzmanlar, "Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için, taze sebzelere ve meyvelere iftar ve sahur sofralarında mutlaka yer vermeliyiz." ifadesini kullandı.

SAHURDA NELER TÜKETİLMELİ?

Özellikle Ramazan ayında probiyotiklerden yoğurt ve kefir gibi besinlerin mutlaka tüketmesi gerektiğine vurgu yapan Diyetisyen Gizem Gençyürek, şunları önerdi:

"Et, yumurta, balık gibi kaliteli protein kaynakları beslenmemizde yer almalı. İyi C vitamini kaynağı olan kırmızı kapya biber, maydanoz, limon, portakal gibi besinleri sahur ve iftar sofralarına mutlaka eklemeliyiz."