Ramazan'da susuzluk birçok kişiyi zorluyor. Özellikle havaların ısındığı bugünlerde susuzluğun yanında terleme sonucu mineral kayıpları yaşanabiliyor. Peki, susuzluk için sahurda ne tüketeceğiz?
Uzmanlar, bu süreci dengelemek adına hem iftar hem de sahur sofralarından sütün ve ayranın eksik edilmemesini öneriyor. Süt tok tutan özelliğiyle sahurda tercih edilmesi gerekiyor.
AYRAN VE SÜT NEDEN ÖNEMLİ?
Sütün ve ayranın, içerdiği vitaminlerle tamamlayıcı besin niteliği taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, şöyle devam ediyor:
"Ayran terleme ile oluşan tuz ve mineral kaybını önlüyor, böylece vücuttaki sıvı dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Soğuk muhafaza edildiği için de serinletici etkisiyle hem ferahlatıyor hem rahatlatıyor. Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiriyor. Süt protein içeriği yüksek olması nedeniyle tokluk hissine yardımcı oluyor."