Canan Karatay'ın tam puan verdiği besinin tarifi açıklandı. Günde 1 kaşık tüketen adeta çelik gibi oluyor. Ramazan ayı için andız pekmezini en faydalı besin olarak gördüğünü belirten Canan Karatay, özellikle vücut direncini arttırmak isteyenlerin tüketmesi gerektiğini vurguladı.
Andız pekmezinin en eski ilaçlardan biri olduğunu belirten Canan Karatay, vücut direncini arttırmak için bir numaralı seçenek olduğunu vurguladı. Özellikle sahurda tüketilmesi gerektiğini belirten Canan Karatay, oruç tutanlar için vücut direncine büyük katkı sağladığına değindi.
Andız pekmezinin fayda sağladığı diğer özellikler şu şekilde;
Andız ağacının yaprakları sayesinde elde edilen andız pekmezi, doğal bir şifa kaynağı olarak yüzyıllardır tüketiliyor.
İçerdiği esansiyel yağlar sayesinde antioksidan özellikler gösteren andız pekmezi, vücut direncini arttırıyor.
Vitamin ve mineral açısından zengin olan andız pekmezi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanılıyor.
Ağız içi yaralarına iyi geliyor ve yara oluşumunu engelliyor.
Diş eti iltihabı ve ağız kokusu gibi çeşitli ağız hastalıkları problemlerine iyi geliyor.
Eklem, kemik erimesi ve romatizma ağrılarına iyi geliyor.
Kemik sağlığına iyi gelerek, osteoporoz riskini azaltıyor.
Düzenli tüketildiği taktirde toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.
Sindirim sistemine faydalı olarak, kabızlık gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.