Sahurda midede şişkinlik yapmayan krep tarifi! Püf noktası buğday unu kullanmak, arkalı önlü pişirmek

Sahurda yapabileceğiniz son derece hafif fit krep nasıl yapılır? Krep içerisine girecek süt mutlaka laktozsuz olmalı. İşte fit krep tarifi...

Fit krebin sağlıklı olma nedeni buğday veya yulaf unu kullanılmasıdır. Peki fit krep yapılışı nasıldır? İşte detaylar...

Fit Krep için

Malzemeler

1 adet yumurta

1 su bardağı laktozsuz süt

5 yemek kaşığı yulaf unu (tam buğday unuda olabilir)

Tuz

Fit Krep

Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve sütü çırpın.

Üzerine eleyerek azar azar un ekleyin ve karıştırın.

Krep tavasını yağlayın ve hazırladığınız karışımı azar azar tavaya ekleyin.

Önlü arkalı bir şekilde pişirdikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Verilen ölçülerden 4 adet krep çıkıyor.

Tarifte yulaf unu yerine tam buğday unu da kullanabilirsiniz.