AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Son sahur vakti günlerinde tüketebileceğiniz lezzetlerden biri olan börek tariflerinde en hafifini sizler için derledik. Malzemesine kolay ulaşılabilen ve kokusuyla aklınızı başınızdan alacak olan üçgen börek sayesinde sofranızı zenginleştirebilirsiniz.
İç harcında istediğiniz malzemeyi tercih edebileceğiniz üçgen böreği önceden yapıp dolaba da atabilirsiniz. Bu da pişirdikçe işinizi daha kolay hale getirecek.
MALZEMELER
4 adet yufka
Yarım su bardağı süt
50 gram kaşar
100 gram beyaz peynir
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Yarım adet dereotu
Bir yemek kaşığı çörek otu
1 adet yumurta
YAPILIŞI
Tezgahın üzerini temizleyin.
Üzerine yufkaları serin ve uzunlamasına kesin.
Bir kasede peynirleri ve dere otunu kesip koyun.
Diğer kasede yumurta, sıvıyağ, sütü karıştırın.
Karıştırdığınız peynirleri yufkaların ucuna koyun ardından ucundan tutup içe sarın ve muska şeklinde çevirin.
Peynir karışımını eklemeden önce süt yumurta karışımını yufkalara sürün.
Sarma işleminden sonra dış kısma da karışımdan sürüp üzerine çörek otu dökün.
170 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Afiyet şifa olsun...