Sahurda kokusuyla içinizi saracak lezzet! Peynirli üçgen börek nasıl yapılır?

Sahur vaktinde evinizi kokusuyla saracak olan bu börek tarifi sayesinde hem mideniz hem sofranız bayram edecek. Yapımı oldukça basit olan üçgen börek tarifi sayesinde rahat bir sofra kurmuş olacaksınız. Peki peynirli üçgen börek nasıl yapılır? Haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Son sahur vakti günlerinde tüketebileceğiniz lezzetlerden biri olan börek tariflerinde en hafifini sizler için derledik. Malzemesine kolay ulaşılabilen ve kokusuyla aklınızı başınızdan alacak olan üçgen börek sayesinde sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

İç harcında istediğiniz malzemeyi tercih edebileceğiniz üçgen böreği önceden yapıp dolaba da atabilirsiniz. Bu da pişirdikçe işinizi daha kolay hale getirecek.

ÜÇGEN BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet yufka

Yarım su bardağı süt

50 gram kaşar

100 gram beyaz peynir

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı su

Yarım adet dereotu

Bir yemek kaşığı çörek otu

1 adet yumurta

Canan Karatay'ın şiddetle tavsiye ettiği çorba! Kemikleri dolduran çorba tarifi

YAPILIŞI

Tezgahın üzerini temizleyin.

Üzerine yufkaları serin ve uzunlamasına kesin.

Bir kasede peynirleri ve dere otunu kesip koyun.

Diğer kasede yumurta, sıvıyağ, sütü karıştırın.

Karıştırdığınız peynirleri yufkaların ucuna koyun ardından ucundan tutup içe sarın ve muska şeklinde çevirin.

Peynir karışımını eklemeden önce süt yumurta karışımını yufkalara sürün.

Sarma işleminden sonra dış kısma da karışımdan sürüp üzerine çörek otu dökün.

170 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

Afiyet şifa olsun...

Dünyanın en kolay ve hızlı yapılan tatlısı! Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?