Sahurda bir bardağı bile sizi kendinize getirir! Elma şerbeti nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri elma şerbetidir. Şeker oranı düşük lif oranı yüksek olan elma şerbeti tam sahurluk bir içecektir. Sahurda içtikçe içesiniz gelecek. Peki elma şerbeti nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sahurda tüketeceğiniz elma şerbeti oruç süresini rahat geçirmenizi sağlar. Aynı zamanda sahurda önce iftarda da tüketildiğinde metabolizmanızı hızlandırır, kan şekerinizi dengeler. Elma şerbeti Osmanlı mutfağının en gözdeleri arasında yer alır. Bu yüzden sahur sofrasından eksik etmeyin.

İçeriğinde yüksek oranda E ve K vitaminleri barındıran elma şerbeti kalp damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Vücudun lif kaynağı ihtiyacını anında çözer.

ELMA ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet elma

1 çubuk tarçın

2 su bardağı toz şeker

1 litre su

YAPILIŞI

Elmaları yıkayıp tencereye koyun.

Ardından üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin.

Kaynarken toz şeker ilave edip karıştırın.

Yumuşayan elmaları ezin.

O sırada kaynamaya devam etsin.

Ocaktan alıp süzün.

Cam bir sürahiye koyun.

Buzdolabında beklettikten sonra afiyetle için.

Afiyet şifa olsun...

Tek bir kasesi tam bir folik asit deposu! Karnabahar çorbası nasıl yapılır?