AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sahurda tüketeceğiniz elma şerbeti oruç süresini rahat geçirmenizi sağlar. Aynı zamanda sahurda önce iftarda da tüketildiğinde metabolizmanızı hızlandırır, kan şekerinizi dengeler. Elma şerbeti Osmanlı mutfağının en gözdeleri arasında yer alır. Bu yüzden sahur sofrasından eksik etmeyin.
İçeriğinde yüksek oranda E ve K vitaminleri barındıran elma şerbeti kalp damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Vücudun lif kaynağı ihtiyacını anında çözer.
MALZEMELER
4 adet elma
1 çubuk tarçın
2 su bardağı toz şeker
1 litre su
YAPILIŞI
Elmaları yıkayıp tencereye koyun.
Ardından üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin.
Kaynarken toz şeker ilave edip karıştırın.
Yumuşayan elmaları ezin.
O sırada kaynamaya devam etsin.
Ocaktan alıp süzün.
Cam bir sürahiye koyun.
Buzdolabında beklettikten sonra afiyetle için.
Afiyet şifa olsun...