Sahurda ağzınızın suyunu akıttıracak tarif! Kalsiyum deposu çılbır nasıl yapılır?

Sahurda oruç süresinde tok kalmanızı sağlayacak lezzetlerin başında gelen yumurtanın en lezzetli halini sizler için derledik. Ağzınızın suyunu akıttıracak kalsiyum deposu olan yumurtadan yapılan bu lezzetle orucunuz daha rahat geçireceksiniz. Peki çılbır nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Uzmanların da en çok önerdiği besinlerin başında gelen yumurtadan yapılan çılbır lezzeti ile sahurda damaklarınız bayram edecek. Tam bir kalsiyum deposu olan çılbırın en orijinal tarifini sizler için derledik.

Kalsiyum deposu olan çılbırın yapımında bazı püf noktalar vardır. Sahurda tüketilen çılbır kemik gelişimini sağlar. Ayrıca ertesi gün enerjinizi yükseltir. Kan yapıcı olan bu vitamin deposun için sahurda sofranızda yer açın.

ÇILBIR NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet yumurta

Bir su bardağı sirke

Bir yemek kaşığı tuz

Bir kase yoğurt

Bir diş sarımsak

Karabiber, toz biber

Yarım yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Derin bir tencerede su kaynatın.

İçerisine sirke ve tuz dökün.

Ardından yumurtaları tek tek içine atın.

Yaklaşık 6 dakika pişirin.

Sonra sudan çıkartın. Kabukları soyun.

Bir kasede baharatları ve rendelenmiş sarımsakla beraber yoğurdu karıştırın.

Yumurtaları hafif kesip üzerine yoğurt karışımını dökün.

Afiyet şifa olsun...

Sahurda bir bardağı bile sizi kendinize getirir! Elma şerbeti nasıl yapılır?