AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Uzmanların da en çok önerdiği besinlerin başında gelen yumurtadan yapılan çılbır lezzeti ile sahurda damaklarınız bayram edecek. Tam bir kalsiyum deposu olan çılbırın en orijinal tarifini sizler için derledik.
Kalsiyum deposu olan çılbırın yapımında bazı püf noktalar vardır. Sahurda tüketilen çılbır kemik gelişimini sağlar. Ayrıca ertesi gün enerjinizi yükseltir. Kan yapıcı olan bu vitamin deposun için sahurda sofranızda yer açın.
4 adet yumurta
Bir su bardağı sirke
Bir yemek kaşığı tuz
Bir kase yoğurt
Bir diş sarımsak
Karabiber, toz biber
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Derin bir tencerede su kaynatın.
İçerisine sirke ve tuz dökün.
Ardından yumurtaları tek tek içine atın.
Yaklaşık 6 dakika pişirin.
Sonra sudan çıkartın. Kabukları soyun.
Bir kasede baharatları ve rendelenmiş sarımsakla beraber yoğurdu karıştırın.
Yumurtaları hafif kesip üzerine yoğurt karışımını dökün.
Afiyet şifa olsun...