Sahura en kolay börek tarifi! Buzluk böreğinin yapılışı

Sahura buzluk böreği tarifi hem pratik hem lezzetli. Buzluk böreğini hazırlamak sadece 15 dakika. Tek yapmanız gereken böreğe iç harç hazırlamak. İşte sahura en kolay börek tarifi…

Sahura kolay börek tarifleri hayat kurtarıyor. Buzluk böreği de bunlardan biri. İster günü birlik tüketin ister dondurucuya atarak ihtiyacınız olduğunda hem iftara hem de sahura çıkarıp pişirin. İşte sahura kolay lezzet buzluk böreği tarifi...

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4-5 adet yufka

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt

100 gr tereyağı

İçi için;

Beyaz peynir

Maydanoz

İsteğe göre pul biber

Üzeri için;

Çörek otu ya da susam

Yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Sahura çıtır börek tarifi arıyorsanız buzluk böreği tarifi sofranıza layık. Ayrıca sofrada sunumu da kolay.

Öncelikle tereyağı eritin ve bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.

1 adet yufkayı açın. Yufkayı hazırladığınız tereyağlı sosla ıslatın. İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine kapatın.

Biraz daha az sos sürüp önce dört parçaya, her dört parçayı da 3 parçaya kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste koyun ve kesin. Kolaylık olsun diye böyle yaptık. Size nasıl kolay olacaksa öyle de kesebilirsiniz.

Hazırladığınız peynirli içi, yufka parçalarının üzerine yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın. Eğer hemen pişirmeyecekseniz saklama kabı ya da poşetine yerleştirerek dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu şekilde dolapta muhafaza edebilirsiniz.

Buzluk böreğini hemen pişirecekseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sıvıyağla karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Çörek otuyla süsleyerek 200 derece ısınmış fırında pişirin. Çay yanına buzluk böreği hazır. Afiyet olsun...

DONDURUCU KALDIRDIKTAN SONRA NASIL PİŞİRİLİR?

Dondurucudan çıkartınca üzerine yumurta sarısı sürüp ister sade ister susam veya çörekotu serpiştirerek pişirebilirsiniz.

Akşama ne pişirsem? İşte 30 günlük iftar menüsü

Çıtır çıtır Ramazan baklavasının 3 püf noktası! Hamurda o hatayı yapmayın