Sahura alarm kurmayın, bu koku sizi uykudan kaldırıyor! Zeytinli ekmek tarifi çıtır çıtır

Zeytinli ekmeği sahur vaktinde deneyebilirsiniz. Lezzet ve sağlık deposu olan zeytinli ekmek nasıl yapılır? Hamurun kıvamı yumuşak ve mayalı olmalıdır. İşte detaylar...

Zeytinli ekmek için maya karışımı çok iyi çırpılmalıdır. Zeytinli ekmek üstü kızarana dek pişirilmelidir. Peki zeytinli ekmek nasıl yapılır?

Zeytinli Ekmek Malzemeleri

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 su bardağı beyaz un 1-2 yemek kaşığı un fazladan gerekebilir

2 çay kaşığı tepeleme kuru maya

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı dolusu zeytin ezmesi

1 yemek kaşığı dolusu çekirdek içi

Zeytinli Ekmek Nasıl Yapılır?

Derin bir kasenin içine yoğurt sıcak su şeker ve mayayı koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Ardından un, tuz ve kabartma tozunu koyup bir spatula yardımıyla topluyoruz.

Yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı. Üstünü kapatıp sıcak bir yerde mayalamaya bırakıyoruz.

İki katına çıkan hamuru un serpilmiş tezgaha koyuyoruz.

Elimizle hafifçe bastırarak açıyoruz.

Üzerine zeytin ezmesi sürüp rulo yapıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yerleştirip üstünü hafifçe yağlayıp çekirdek serpiyoruz.

Sonra soğuk fırına sürüp 180 dereceye getiriyoruz.

Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.