Fatimatüzzehra Maslak
Sahur sofralarınızı zenginleştirecek lezzetlerden biri olan menemen tarifinin en güzelini sizler için değerlendirdik. Soğansız yapılan bu menemen tarifiyle oruç süresinde uzun süre tok kalacaksınız. Ayrıca vitamin deposu olan bu menemen tarifi sayesinde sağlığınız da güçlenecektir.
Afiyetle yiyeceğiniz soğansız menemene pidenizi banıp banıp lezzetin doruklarına varabilirsiniz. En orijinal hali olan bu lezzete hazır mısınız?
3 adet domates
1 adet biber
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir diş sarımsak
Bir çay bardağı ılık su
Karabiber, toz biber, tuz
Domates kabuklarını soyup küp küp kesin.
Arından bir tavaya tereyağını koyun.
Eridikten sonra zeytinyağını ekleyip üzerine biberi küp küp kesip ilave edin.
Biberler piştikten sonra üzerine sarımsağı rendeleyin.
En son domatesleri koyun ve ılık suyu dökün.
Baharatları yavaş yavaş ekleyin.
10 dakika sonra yumurtaları kırın tavanın üstüne kapak koyun.
5 dakika sonra alın.
Afiyet şifa olsun...