Sahur sofralarının baş tacı lezzeti! Soğansız menemen nasıl yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan menemeni sahur sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Susatmayan ve uzun süre tok tutan soğansız menemen tarifi sayesinde damaklarınız bayram edecek. Peki, soğansız menemen nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sahur sofralarınızı zenginleştirecek lezzetlerden biri olan menemen tarifinin en güzelini sizler için değerlendirdik. Soğansız yapılan bu menemen tarifiyle oruç süresinde uzun süre tok kalacaksınız. Ayrıca vitamin deposu olan bu menemen tarifi sayesinde sağlığınız da güçlenecektir.

Afiyetle yiyeceğiniz soğansız menemene pidenizi banıp banıp lezzetin doruklarına varabilirsiniz. En orijinal hali olan bu lezzete hazır mısınız?

SOĞANSIZ MENEMEN NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet domates

1 adet biber

2 tane yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Bir diş sarımsak

Bir çay bardağı ılık su

Karabiber, toz biber, tuz

YAPILIŞI

Domates kabuklarını soyup küp küp kesin.

Arından bir tavaya tereyağını koyun.

Eridikten sonra zeytinyağını ekleyip üzerine biberi küp küp kesip ilave edin.

Biberler piştikten sonra üzerine sarımsağı rendeleyin.

En son domatesleri koyun ve ılık suyu dökün.

Baharatları yavaş yavaş ekleyin.

10 dakika sonra yumurtaları kırın tavanın üstüne kapak koyun.

5 dakika sonra alın.

Afiyet şifa olsun...

Kalsiyum deposu iftar tatlısı! Evde fırında sütlaç nasıl yapılır?