Sahte zeytinyağını anlamak bu kadar basit! Suyla karıştırın ve o detaya bakın, çok şaşıracaksınız

Zeytinyağı özellikle yazın çok tüketilir. Sıcak yemek sevmeyenler zeytinyağlıları ve salataları tercih eder. Peki, tükettiğiniz zeytinyağının sahte olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz? Bunu anlamanın birkaç yolu var. İşte sahte zeytinyağı belirtileri ve birkaç püf noktası...

Zeytinyağının faydasını görmek için doğal tüketmek gerekiyor. Piyasada doğal zeytinyağını bulmak zor olduğu gibi sahtelerini de anlamak o kadar kolay değil. Fakat birkaç püf noktası sahte zeytinyağını ele veriyor. Binbir derde şifalı olan bu güzel besinin sahteliğini ölçmenin 3 yöntemi var. Özellikle su testi sahte zeytinyağını anlamakta çok işe yarıyor. İşte kokusundan tadına sahte zeytinyağı belirtileri...

SAHTE ZEYTİNYAĞI BELİRTİLERİ

1. SU TESTİ

Bir çay bardağı su ile aynı oranda zeytinyağını karıştırın.

Gerçek zeytinyağı suyun üstüne çıkacak, hileli zeytinyağı ise büyük oranda suyla karışacak veya dibine çökecektir.

2. KOKU TESTİ

Saf zeytinyağında koku önemlidir. Şişenin kapağı açıldığında çiçek kokusu veya zeytin meyvesine yakın bir kokunun olması gerekiyor.

Boya veya tiner kokusu gibi alakasız bir koku olmamalıdır. Aynı şekilde sirke, küf veya ekşi gibi kokular da olmamalıdır.

3. TADIM TESTİ

Gerçek zeytinyağında biraz acılık vardır. Tadına baktığınızda dilinizde yanma ve acılık hissediyorsanız o zeytinyağı kalitelidir.