Sahte peyniri anlamanın yolu! O ibareye dikkat

Peynir her haliyle severek tüketiliyor. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi peynir çok lezzetli. Omlet, tost ve yemeklerde severek kullanılan kaşar peynirinde sahteliğe dikkat. Peki sahte peynir nasıl anlaşılır?

Sahte peynir müşterinin önüne sunuluyor. Peynir eritme mi yoksa doğal mı anlamak zor olabiliyor. Peki sahte peynir nasıl anlaşılır?

ERİTME İBARESİNE DİKKAT

Eritme teknolojisi diğer peynirlerde de kullanılabiliyor. Bu teknolojinin kullanılmasında sorun yok ama pakete baktığınızda eritme tekniği ile üretildiğini anlamak mümkün değil. Diğer peynirlerden bir farkı yokmuş gibi görünüyor. Örgü peyniri gibi görünen örgülü peynir ismiyle satılan eritme peyniri, tel peynir gibi görünen fakat telli peynir ismiyle satılan eritme peyniri de reyonda karşınıza çıkabiliyor. Hile karıştırılıyor

Eritme teknolojisinde hammadde pastörize edildiği için eritme peynirin sağlığımıza zararı yok. Eritme peynirine de gıda sahtekarları hile karıştırıyor. Eğer bile isteye eritme peyniri tercih ediliyorsa mutlaka bilinen markanın ürünü alınmalı. Peynir, kaşar peyniri, örgü, tel diye yanlışlıkla bilmeden satın alınabiliyor.Bütün peynirlerin teknolojileri farklı, eritme peynir de ayrı bir eritme teknolojisi ile üretilen peynir.