AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Peygamber Efendimiz(sav)'in iftara sevdiği tatlıların başında sahine tatlısı geliyor. Bunu bilenler sahine tatlısı tarifini araştırıyor.
Hz. Peygamber Efendimiz'in döneminde genellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı tam bir enerji deposu ve şifa kaynağı. Bu tatlı aynı zamanda tüm gün tok tutuyor.
Kan şekerini düzenleyen sahine tatlısının içerisinde bal ve pekmez gibi vitaminlerle dolu besinler yer alıyor. İşte sahine tatlısı tarifi ve malzemeleri...
SAHİNE TATLISI MALZEMELER
Bir çorba kaşığı tereyağı
2 buçuk çorba kaşığı tahin pekmez karışımı
2 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kızartılmış susam
SAHİNE TATLISI TARİFİ
Tereyağını oda sıcaklığında bekletmeniz lazım. Karıştırılırken daha kolay olması için.
Karıştırdığınız tereyağının içine tahin pekmez karışımını ve balı ekleyip krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ardından bir davada susamları kızartın.
Karışımı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra çıtır çıtır olan susamları üzerine dökün.
İster sahur da isterseniz iftardan sonra tüketin. Afiyet olsun...
NOT
Diyabet hastaları yemek için susam yerine çörek otu kullanarak tüketebilir.