Sağlıklı olmadığınızı gösteren 5 belirti! Yavaş yavaş çökebilirsiniz

İnsan kendini kusursuz ve sağlıklı hissedebilir. Ama bir anda sanki bir şeyler olur ve yorulmaya başladığınızı hissedersiniz. Sağlıkta bozulmanın belirtileri küçük olabilir, ancak sağlıkla ilgili bir sorunu önemli bir risk faktörü haline gelmeden önce yakalamak için dikkatli olmak gerekir. İşte sağlıklı olmadığınızı gösteren 5 belirti...

Sağlıkla ilgili her şeyi doğru yapsanız da bazı şeyler sorun yapabilir. Çünkü sağlıksızlık belirtileri her zaman büyük olmayabilir. Sağlıklı olmaya odaklanırken bir şeyleri kaçırmış olabilirsiniz. Bu yüzden vücudun hata verdiği belirtilere odaklanmak gerekir. Sağlıkla ilgili bir sorunu önemli bir risk faktörü haline gelmeden önce yakalamak için bunlar kritik öneme sahiptir. İşte size 5 belirti...

SAĞLIKLI OLMADIĞINIZI GÖSTEREN 5 BELİRTİ

1. Uzun süren yorgunluk

Bazen görünüşte her şey yolunda gibi görünür ama vücudunuz sanki mesaj verir. Düşündüğünüz kadar sağlıklı olmadığınızın bir işareti, açık bir sebep olmadan sürekli yorgun hissetmenizdir. Bu sadece yoğun bir günün getirdiği normal yorgunluk değil, dinlenmeyle geçmeyen derin, kalıcı bir yorgunluktur.

2. Yabancılaşmak

Kendinizi neşe getiren insanlardan ve etkinliklerden uzaklaştırmak, daha ciddi bir sorunun işareti olabilir. Günlük alışkanlıklarda veya enerji seviyelerinde dramatik değişiklikler görürseniz, fiziksel veya zihinsel bir sağlık sorununuz olabilir. Özellikle depresyon size gizlice yaklaşabilir. Yeme, uyku ve bakım alışkanlıklarınıza zarar verebilir.

3. Midede belirtiler

Bu tip II diyabetin göstergesi olabilir. Ayrıca mide-bağırsak sorunlarına da işaret edebilir. Değişimin niteliğine bağlı olarak tıp uzmanları sizi doğru yönde yönlendirebilecektir ve mümkün olan en kısa sürede tedaviye başvurmanız önemlidir.

4. Ertelemek

Erteleme, her türlü nedeni ve sonucu olan karmaşık bir sorundur. Ve bu hepimizin zaman zaman yaptığı bir şey. Ancak kendinizi hayatınızın birçok alanında sürekli olarak ertelerken buluyorsanız, bu duygularınızı yönetme şeklinizin sizin için pek iyi çalışmadığının bir işareti olabilir.

5. Stresin sizi nasıl etkilediğini kabul etmemek

Yaşanan bazı şeyler stres yapabilir. Bunun sebebini kötü algılamayın mutlu olduğunuz bir şeyde stres yapabilir. Tüm yaşam olaylarının tek başına ve bir arada meydana geldiğinde sizde ne kadar stres yaratacağını bilemezsiniz.