AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yulaf içeriğinde yüksek miktarda lif barındıran bir besindir. Vitamin ve mineral içeren yulaf, sindirim sisteminin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Çeşitli tarifleri olan ve genellikle diyet sürecinde tüketilen yulaf aslında sağlıklı yaşamın sırrıdır. Sağlıklı ve hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenlerin de tüketmesi gereken bu tarifi sizler için derledik.
İçeriğine ekleyeceğiniz çeşitli malzemelerle faydasını ikiye katlayacağınız bu tarifler sayesinde sindirim sistemine ait hastalıkları yaşam riskiniz azalır.
MALZEMELER
Yarım su bardağı yulaf
Bir su bardağı süt
4 ceviz
4 badem
4 fındık
Bir çay kaşığı ucu kadar tarçın tozu
Bir çay kaşığı bal
YAPILIŞI
Bir kasenin içine yulafları döküp üzerine sütü boşaltıp karıştırın.
Ardından ceviz badem ve fındıkları parçalayıp içine atın.
Tarçın tozu ve balı ekledikten sonra karıştırıp bir 10 - 15 dakika bekleyin.
Her sabah bir kase tüketin.
İçeriğinde hem antioksidan hem de omega-3 yağ asitleri barındırır.
Afiyet şifa olsun...