Sağlıklı bir kahvaltının tek adresi! Bir kasesi tam bir ilaç deposu olan eşsiz yulaf ezmesi nasıl yapılır?

Sindirim sisteminin en faydalı besini olan yulaf düzenli tüketildiğinde saymakla bitmeyen faydalar sağlar. Diyette olmayanların bile tüketmesi gereken yulafla yapılan en sağlıklı tarifi sizler için derledik. Tam bir ilaç deposu olan bu tarif sizi hastalıklara karşı korur. İşte vitamin depolu yulaf ezmesi tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yulaf içeriğinde yüksek miktarda lif barındıran bir besindir. Vitamin ve mineral içeren yulaf, sindirim sisteminin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Çeşitli tarifleri olan ve genellikle diyet sürecinde tüketilen yulaf aslında sağlıklı yaşamın sırrıdır. Sağlıklı ve hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenlerin de tüketmesi gereken bu tarifi sizler için derledik.

İçeriğine ekleyeceğiniz çeşitli malzemelerle faydasını ikiye katlayacağınız bu tarifler sayesinde sindirim sistemine ait hastalıkları yaşam riskiniz azalır.

İŞTE VİTAMİN DEPOLU YULAF EZMESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım su bardağı yulaf

Bir su bardağı süt

4 ceviz

4 badem

4 fındık

Bir çay kaşığı ucu kadar tarçın tozu

Bir çay kaşığı bal

YAPILIŞI

Bir kasenin içine yulafları döküp üzerine sütü boşaltıp karıştırın.

Ardından ceviz badem ve fındıkları parçalayıp içine atın.

Tarçın tozu ve balı ekledikten sonra karıştırıp bir 10 - 15 dakika bekleyin.

Her sabah bir kase tüketin.

İçeriğinde hem antioksidan hem de omega-3 yağ asitleri barındırır.

Afiyet şifa olsun...

Soğuk havaların bir numaralı tarifi! Bir bardağı bile tam bir C vitamini deposu