Okan Kabuk
Kahvaltı genellikle güne daha enerjik ve zinde başlamak için tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için de kahvaltıda tüketilen besinlerin özenle seçilmesi öneriliyor. Nitekim bazı besinler doğru tüketilmediğinde ya da aşırı tüketildiğinde sağlık açısından tehdit de oluşturabilir. Bunun sonucunda ise ciddi sağlık problemlerine zemin hazırlanabilir. Nitekim söz konusu 2 besin de sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Ayrıca özellikle kahvaltılarda tüketilebiliyor.
Özellikle kahvaltılarda tercih edilebilen bazı besinler, sağlık açısından tehdit oluşturabiliyorlar. Hem tüketim miktarına hem de doğru tüketimine dikkat edilmesi gereken söz konusu besinler, faydalı olması için tüketilirken, zararlı da olabilirler. İşte sağlık açısından tehdit oluşturabilecek besinlerden 2'si şu şekilde; şekerli gıdalar ve domates.
Şekerli Gıdalar: Şekerin sindirimi basit bir şekilde gerçekleşebilir. Ancak aç karnına girdiğinde vücuttaki kana gerekli olan seviyeleri korumak için ihtiyaç duyulan insülini salgılamasına engel olabilir. Bunun sonucunda ise sağlık açısından tehdit oluşturabilir ve sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra tatlılar vücuttaki asit ve alkali dengesini bozabilir. Bu nedenle şeker hastalığı olanların ya da şeker hastalığına yakalanma riski olanların tatlılardan kaçınması tavsiye edilir.
Domates: C vitamini ve diğer pek çok besin maddesini içerisinde barındırabilen Domates, tannik asit içerdiğinden dolayı aç karnına tüketilmemeli. Söz konusu asit, midede bulunan ve genellikle ağrılı mide problemlerine neden olabilecek asit miktarının yükselmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle ülser gibi mide problemleri bulunanların bu tür asitli yiyeceklerden uzak durması tavsiye edilir. Çünkü sağlık açısından tehdit oluşturabilir.