Gelinim Mutfakta sadrazam inciği nasıl yapılır? Sadrazam inciği tarifi ve malzemeleri!

Sadrazam inciği tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında hafta içi her gün eğlenceli anlar yaşanıyor. Bugün ekrana gelen tarifi denemek isteyenler, Gelinim Mutfakta sadrazam inciği nasıl yapılır? sorusunun yanıtını soruyor.

Gelinim Mutfakta sadrazam inciği bugünün yemeği olarak seçildi. Hafta içi her gün ekrana gelen programda bir isim yaptığı yemeğe göre çeyrek altını yakasına takacak. Bugün gelinler sadrazam inciği yaparak, kayınvalidelerine beğendirmeye çalışacak. İşte sadrazam inciği tarifi ve malzemeleri

SADRAZAM İNCİĞİ MALZEMELERİ!

6 adet kuzu incik

1 adet kuru soğan

2 adet havuç

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Banyosu için;

3 su bardağı su

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı haspir

1 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

350 gram kuru erik

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı esmer şeker

SADRAZAM İNCİĞİ TARİFİ

İncikleri yağın yarısında kızartın. Daha sonra inciklerin içine soyulan soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar da soteleyin.

Ardından küp küp doğranan havuçları da inciklerin içine ekleyip kavurmaya devam edin.

En son tuzunu ve karabiberini ilave edin ve altını kısın.

Banyosu için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve inciğe dökün.

Kapağını kapatın ve 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana dek pişirin.

Sosu için tüm malzemeleri bir sos tavasında homojen bir karışım olana kadar önce yüksek ateş, sonrasında kısık ateşte pişirin.

Fırından çıkardığınız sadrazam inciği tarifinin üzerine ekleyin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun...