Sadece kırmızı meyvelerde bulunan o madde kanserle savaşıyor

Kırmızı meyveler, lezzeti ve sağlıklı olmalarıyla çok seviliyor. Kırmızı meyvelerde bulunan quercetin maddesi kalbi koruyor. Kanserle savaşıyor. Peki kırmızı meyvelerin faydaları neler? İşte kırmızı meyvelerin sağlığa 5 faydası...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kırmızı meyveler kanserle savaşıyor ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. Peki kırmızı meyvelerin faydaları neler? İşte kırmızı meyvelerin sağlığa 5 faydası...

KIRMIZI MEYVELERİN SAĞLIĞA 5 FAYDASI

1. KALP SAĞLIĞINA FAYDALI:

Ahududu, böğürtlen, yaban mersini ve frambuaz gibi kırmızı meyveler, quercetin adlı madde içerir. Antioksidan özellikteki bu madde, hem kansere karşı savaşır hem de kalp sağlığına faydalıdır. Kalp rahatsızlığı riskiniz varsa, meyve (özellikle kırmızı meyveler) ve sebze tüketimini arttırın.

2. BEYNİ DESTEKLER

Ortalama yaşları 70 olan 16 bin kadın üzerinde yapılan araştırmalar, haftada iki porsiyon çilek veya bir porsiyon yaban mersini tüketmenin beyni desteklediğini gösteriyor. İçeriğinde bulunan antosiyaninler, öğrenme ve hafızayı da etkiliyor.

3. KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR

Lif ve su içerikleriyle kırmızı meyveler, tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı olur. Lif içeren besinler, doygunluk hissi sayesinde kilo kaybını da kolaylaştırır. Kırmızı meyveleri mutfağınızda salata, tatlı, sos ve içecek gibi farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

4. KANSER HÜCRELERİYLE SAVAŞIR

Kırmızı-mor renkteki besinler, yüksek antioksidan kapasitesiyle kanserden korumaya yardımcıdır. Çalışmalar, kırmızı meyvelerde bulunan antioksidan öğelerin özellikle kolon kanseri üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. İçeriklerindeki ellagic asit ve polifenoller, tümör hücrelerinin büyümesini yavaşlatıcı etki gösteriyor. Bu nedenle diyette, tek bir besine bağlı kalmadan renkli ve çeşitli beslenme önemlidir.

5. KRONİK HASTALIKLARI ÖNLEYEBİLİR

'Nöroloji Dergisi'nde yayımlanan bir çalışmada, haftada en az iki porsiyon kırmızı meyve tüketen bireylerin, parkinson hastalığına yakalanma oranının yüzde 25 daha az olduğu görülüyor. Aynı araştırmada bol miktarda yüksek oranda flavonoid içeren kırmızı meyve tüketen erkeklerin, parkinson riskinin yüzde 40 oranında azaldığı görüldü. Amerikan Klinik Derneği'ne göre, kırmızı meyvelerde bulunan polifenoller, zarara uğramış hücreleri yenileyerek Alzheimerdan koruyucu etki de gösteriyor.