Sadece kahvaltıda değil günün her saati tüketebilirsiniz! Kahvaltılık sos tarifi, ekmek banmalara doyamayacaksınız

Kahvaltılık sosları sadece sabahları değil her öğün tüketebilirsiniz. Nefis kahvaltılık sos biber, domates ve sarımsaktan oluşuyor. Domatesli kahvaltılık sosun püf noktası sebzeleri ayıklamak. İşte tarif...

Kahvaltılık sosu ekmek banarak tüketebilirsiniz. Doyurucu ve enfes sos nasıl hazırlanır? İşte birkaç malzemeden oluşan kahvaltılık domates sos tarifi...

Taze sebzelerle yapılan kahvaltılık sos güzelce karıştırılmalı. Ve suyunu çekene dek karıştırılmalı. İşte kahvaltılık sos tarifi...

KAHVALTILIK SOS TARİFİ

Kahvaltılık sos malzemeler

1 kg kırmızı kapya biberi

400 gram yeşil biber

1 kg domates

15-20 diş sarımsak

1 demet maydanoz

5-6 küçük acı biber turşusu

1 çay bardağı zeytinyağı

1/4 çay bardağı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Kahvaltılık sos yapılışı

İlk olarak biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini temizleyin ve mutfak robotuna alın.

Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri, ayıklanmış sarımsakları, maydanoz ve acı biber turşusunu robota ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.

Hazırlanan karışımı derin bir tencere içerisine alıp, fazla suyu çekene kadar kaynatın.

Kaynatma işlemi sırasında zeytinyağı, sirke ve tuzunu ekleyerek karıştırın.

İsteğe göre farklı baharatlar da karışıma eklenebilir.

Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz.

Harcınız sıcakken önceden hazırlanmış kavanozlara paylaştırın ve hava almayacak şekilde kapaklarını kapatın.