Sadece iki malzemeyle akneleri yok eden karadut maskesi tarifi

Cilt için önemli olan C ve A vitaminlerini içeren karadut hem yaşlanmayı önlüyor hem de akneleri yok ediyor. Sadece iki malzemeyle karadut maskesi yaparak cilt sorunlarınızı önleyebilirsiniz. İşte ciltteki kolajeni artıran karadut maskesi ve karadutun faydaları...

Yaz aylarında hem görüntüsüyle hem de tadıyla iştah kabartan karadut cilt için tam bir antibiyotik. Antioksidan deposu olan karadut, cilt için önemli olan A ve C vitaminlerini içerdiğinden akneleri yok ederek pürüzsüz bir cilde kavuşturur. Sadece iki malzemeyle karadut maskesi tarifini deneyerek cildinizde harikalar yaratabilirsiniz.

KARADUT CİLT MASKESİ TARİFİ

Bir avuç karadutu bal ile iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boyun kısımlarına masaj şeklinde uygulayın. Uygulama bittikten sonra 15-20 dakika kurumasını bekleyin ve daha sonra ılık su ile yüzünüzü ve boynunuzu durulayın. Bu uygulama cildinizin ihtiyaç duyduğu besinlerin karşılanmasını sağladığı gibi cildinizin nemlendirir. Ayrıca nemli cilt elastiklik kazanacaktır.

KARADUTUN CİLDE FAYDALARI

Karadutun içerdiği vitamin A, C ve K cildin gençleşmesini sağlayan mükemmel doğal maddelerdir.

Aknelerin giderilmesinde etkilidir.

Karadutun içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleri cilt için hayati önem taşır.

Karadut yapraklarının çay şeklinde demlenerek tropikal olarak uygulanması egzama sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Karadutta bulunan C vitamini, kolajen üretimini sağlar. Bu da cildin erken yaşlanmasını önler ve cilde parlaklık verir.

Cilt hücrelerini yeniler.