Sadece bronşite neden olmuyor! Islak saçla yatağa girerseniz ne olur?

Duş aldıktan sonra saçlarınızı kurutmaya üşenebilirsiniz. Islak saçla dışarı çıkmak bronşite neden olur. Peki ıslak saçla uyursanız ne olur?

Islak saçla uzun süre durmak birçok rahatsızlığa neden olur. Peki ıslak saç başka hangi sorunlara yol açar?

ISLAK SAÇLA YATAĞA GİRMEMENİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR NEDEN VAR

Sebep ne olursa olsun ıslak saçla yatağa girmekten kaçınmanız gerektiğinin aslında iğrenç bir nedeni var. Dailystar'da yer alan habere göre; uyku uzmanları, insanları asla ıslak saçlarla yatağa girmemeleri veya yatakta kitap okurken ıslak saçlarını yatak başlığının arkasına koymamaları konusunda uyarıyor.

Çünkü ıslak saçlarınızın yatak başlığına karşı oluşturduğu sıcak ve nemli ortam, akarlar için mükemmel bir üreme alanı.

Ancak yatak başlığınızda saklanan tek şey akarlar değildir. Yatağınızın sıklıkla unutulan bu kısmı aynı zamanda tahtakurularına ve bakterilere de ev sahipliği yapıyor olabilir.

Yapılan bir ankete göre, insanların yüzde 53'ü yatak başlıklarını asla temizlemediklerini söylüyor; bu da çoğumuzun yataklarımızı bu istenmeyen misafirlerle paylaşıyor. olabileceğimiz anlamına geliyor.

Islak saçınızı yatak başlığınıza yaslamak akarların üremesi için harika bir yer yaratabilir.

Bunu önlemek için ıslak saçlarla yatakta oturmamaya çalışın ve yatakta kitap okumayı seviyorsanız kesinlikle ıslak saçlarınızı başlığın arkasına yaslamayın. Akarların ve diğer bakterilerin başlığınıza yayılmasını önlemek için yatağınızı da her hafta yıkamalısınız.

Yatak böcekleri uykunuzu gerçekten bozabilir. Araştırmalar, eğer tahtakurularınız varsa, iyi uyuyamayabileceğinizi ve hatta endişeli hissetmeye başlayabileceğinizi gösteriyor.

Bu, vücudunuzun uyku hormonu melatoninin tam tersi olan kortizol miktarını artırmasına neden olabilir.