Sadece 6 dakikada pişen bomba bir tatlı

İzmir bombası lezzetli tadı ve çabucak yapımıyla çok seviliyor. İzmir bombası yapılışında püf nokta karışıma eklenen malzemelerin kıvama gelene kadar karıştırılması. Peki İzmir bombası nasıl yapılır? İşte İzmir bombası tarifi...

İzmir bombası akşam oturmalarının vazgeçilmez tatlısı. Çikolatalı içeriği sayesinde ise çocuklar tarafından çok seviliyor. Peki İzmir bombası nasıl yapılır? İşte İzmir bombası tarifi...

İZMİR BOMBASI İÇİN MALZEMELER

1,5 su bardağı un

1/2 su bardağı ılık su

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

300 gram çikolata kreması

İZMİR BOMBASI YAPILIŞI

Tatlınızı yapmaya başlamadan önce fırınınızı en yüksek derecede açın. Fırın tepsinine pişirme kağıdı yayın.

Yoğurma kabına ılık su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alıp yavaş yavaş un ekleyerek karıştıralım.

Hamur toparlanınca elinizle yoğurmaya devam edin.

Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru tezgaha alıp elinizle rulo haline getirin. Hamuru 15 parçaya ayırın.

Hamurları yuvarlayarak beze haline getirin. Hazırladığınız bezeleri teker teker merdaneyle açın.

Hamurun içine kakaolu fındık kremasından bir tatlı kaşığı koyup bohça gibi toplayın.

Hamurun fazla kısmını kesin ve ters çevirip tepsiye dizin.

Hazırladığınız tatlıları 220 derece fanlı fırına koyup yaklaşık 6 dakika pişirin.

Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.