Saç dökülmesine karşı saç serumu faydalı mı?

Saç serumları son zamanlarda çok popüler ve kadın erkek herkesin tercih ettiği saç bakımı ritüellerinin arasında yer alıyor. Peki, saç serumları neye iyi gelir? Saç serumları dökülmeyi önler mi? Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Saç Uzmanı Yeşim Alkan, saç dökülmesi sorunlarına uygun serumlar hakkında bilgi verdi.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Son birkaç yıldır saç dökülmesine saç serumları kullanılmaya başlandı. Peki, saç serumları gerçekten işe yarıyor mu?

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Saç Uzmanı Yeşim Alkan, kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesine karşı saç serumlarını anlattı.

Saç dökülmesine karşı evde en sık kullanılan ürünlerden birinin saç serumları olduğunu belirten Alkan, şu bilgileri verdi:

"Saç serumu seçerken en çok dikkat etmemiz gereken şey serumun içeriğindeki aktif maddelere karşı bir alerjimizin olup olmadığı. Saç serumları hem kozmetik hem de medikal firmaların ürettiği ürünlerdir."

SAÇ SERUMLARI NASIL KULLANILIR?

Kozmetik firmaların ürettiği saç serumlarının genellikle saçların uç ve boylarına uygulandığını söyleyen Saç Uzmanı Yeşim Alkan, şu şekilde konuştu:

"Medikal bir saç serumu aldıysanız dermoroller yardımı ile saçlı deriye önce masaj yapıp daha sonra serumu saçlı deriye uygulamanız daha verimli olacaktır. Dermaroller saçlı deriye uygulandığında ciltte micro delikler açacaktır ve sonrasında masaj yaparak uyguladığınız serum cilt altına daha kolay nüfuz ederek daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır."

YIPRANMIŞ VE KURU SAÇLAR SAÇ SERUMU KULLANABİLİR Mİ?

Kuru ve yıpranmış saçlar için saç uçlarına ve saçın gövdesine tatbik edebilecek saç serumları öneren Alkan, saç dökülmesine karşı saç serumu hakkında şunları sıraladı:

"Saç dökülmesi yaşıyorsanız saç uçlarınıza süreceğiniz bu ürünler dökülmeye engel olmayacaktır. Saçlı deriye masajla uygulanan saç serumu, dökülme konusunda her zaman daha çok yardımcı olur. Tabi ki günlük su tüketimi ve saçlarımız için gereken vitamin takviyeleri de büyük önem taşır.

Erkeklerde daha sık görülen androjenik ya da genetik dökülmelerde saç serumları sadece geçici çözüm sunar.

Saç açıklığı tamamen oluşmuş bir deride hiçbir serum ya da vitamin takviyesi saç çıkartmaz. Böyle durumlarda uzmanından destek almak ve gerekirse saç ekimi yaptırmak daha faydalı olacaktır."

Toksin düşmanı, şişkinliği yok eden detoks tarifi

Uzmanından inciler! Bu besinler karın yağlarını cayır cayır yakıyor