1 kaşık yetiyor! Saçkıranı kesen 3 doğal yöntem

Saçkıran gibi cilt hastalıkları insanı fiziken ve ruhen olumsuz etkiliyor. Ayrıca bunun yanında cilt döküntüleri, kısmi kellik ve kaşıntı oluşabiliyor. Saçkıranla mücadele etmenin en iyi yolu önlem almak ve saç derisine iyi gelen doğal yöntemleri belirlemek. Saçkırana iyi gelen 3 tedavi yöntemi haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bazı ciltler saçkıran hastalığına yakındır ve kremler de bazen imdada yetişemez. Cilt döküntüleri ve kaşıntı gibi sorunlar da saçkırana eklenince mutsuzluk başlar. Çünkü saçkıran saçlarınızı kırabilir, dökebilir veya kısmi kelliğe neden olabilir.

Saçınız için doğal çözümler denemeye ne dersiniz? Bazı doğal tedaviler cildinizi ölü deriden kurtarabilir. İşte evde saçkıran tedavisine 3 öneri...

Çay ağacı yağı

Son yıllarda cilt için sık kullanılan ve birçok kişinin yeni keşfettiği çay ağacı yağı antifungal ve antibakteriyel etkilere sahip. Bu yağ mantarlı cilt enfeksiyonlarını tedavi etmede çok etkili olabilir.

Bir pamuk alın ve çay ağacı yağına batırın. Kısmi kellik yaşanan bölgeye günde iki veya üç kez uygulayın. Hassas bir cildiniz varsa, çay ağacı yağını Hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek faydalı olabilir.

Aloe vera

Ciltte muhteşem etkilere sahip olan aloe vera enfeksiyonlar için doğal bir tedavi ürünüdür. Aloe vera saçkıranı iyileştirebilir ve kaşıntı, iltihaplanma ve rahatsızlık semptomlarını yatıştırabilir.

Limon otu yağı

Limon otu yağı, mantar kaynaklı cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir.

Limon otu yağını uygulamak için birkaç damla limon otu yağını herhangi bir taşıyıcı yağla karıştırın. Günde iki kez doğrudan cilde uygulayın.